Silviu Popa va reprezenta Romania in finala Diageo Reserve World Class 2017 din Mexico City

Silviu Popa, barman la Charlie Pub in Cluj-Napoca, este finalistul celei de-a patra editii a competitiei Diageo Reserve World Class, una dintre cele mai prestigioase competitii dedicate barmanilor pasionati de mixologie. Silviu a surprins membrii juriului cu un bar de inspiratie mexicana si cocktail-uri inedite, astfel ca va reprezenta Romania in cadrul etapei internationale ce se va desfasura in perioada 20-25 august in Mexico City, .

Finala din Romania a Diageo Reserve World Class a avut loc pe 7 si 8 iunie la Linea – closer to the moon, situat la ultimul etaj al clubului Interbelic.

Prima zi de concurs a adus trei provocari pentru cei 10 barmani ajunsi in etapa finala – Aperitif & Starter, A couple walks in si American Classics -, care i-au inspirat pe finalisti sa creeze cocktail-uri pe baza produselor Reserve, portofoliul Diageo de bauturi spirtoase super-premium. Cea de-a doua zi i-a provocat pe cei mai buni patru barmani ramasi in competitie sa creeze un pop-up bar in doar 24 de ore, care sa surprinda esenta stilului lor de bartending. Cele trei probe – Judges Championship serve, Guest Signature serve si Reserve Punch -, au pus la incercare talentul, creativitatea si pasiunea participantilor, elemente cheie in alegerea celui mai bun barman din Romania.

„Silviu Popa ne-a surprins in acest an, reusind sa cucereasca prin pasiunea si creativitatea lui atat publicul, cat si juriul. Este o figura reprezentativa pentru bartending-ul romanesc, un barman foarte talentat care a participat si la celelalte editii World Class din Romania, devenind in fiecare an tot mai bun. Ne bucuram ca va reprezenta Romania in marea finala din Mexico City; ii tinem pumnii si ne dorim sa revina in Romania cu marele premiu”, a declarat Lucian Turcu, Diageo Reserve Brand Ambassador.

„M-am pregatit patru ani pentru acest premiu sunt fericit sa reprezint Romania in marea finala World Class din Mexico City. Provocarile la care am fost supusi, dar si talentul colegilor mei din concurs au facut ca aceasta competitie sa fie foarte stransa si dificila. Cred ca World Class ne ajuta sa ne testam limitele, sa ne punem creativitatea la incercare si sa dam tot ce avem mai bun pentru a cuceri publicul si juriul prin cocktail-urile propuse, a spus Silviu Popa, castigator Diageo World Class Romania 2017.

Will Thompson, World Class Manager for European Partner Markets, si Spike Marchant, Global Brand Manager World Class, au fost cei doi membrii ai juriului, insa anul acesta au avut un rol important in decizia juriului si preferintele publicului.

Diageo World Class este una dintre cele mai prestigioase si importante competitii la nivel mondial dedicata barmanilor. In Romania, Diageo este reprezentat de partenerul sau PPD Romania.

Cmentariile sunt închise