Severica Ionel Duru, de la Nor Sky Tower, castigatorul celei de-a 15-a editii a Concursului National Maitre d’Hotel

Castigatorul celei de-a 15-a editii a Concursului National Maitre d’Hotel, organizat de catre Asociatia Nationala a Maitre d’Hotel – Romania (A.N.M.H.), si implicit al Marelui Premiu – Trofeul Marian Bugan 2017″ este Severica Ionel Duru, de la Nor Sky Tower, care a reusit sa sa-si demonstreze abilitatile profesionale in fata juriului. Juriul a fost prezidat de Sergiu Nedelea, iar membri au fost: Cornelia Toma, Virgil Manescu, Florin Voica, Daniel Zottu, Cristian Grigore, Liliana Bucataru, Bogdan Dumitrescu, Aurelian Luca, Adrian Jipa si Mihai Ciucur.

Pe locul I s-a clasat Victor Dumitru, de la Trattoria Verdi, locul al II-lea i-a revenit lui Cristian Szekely, de la Vino Bucuresti, in timp ce al III-lea loc a fost ocupat de Cezar Georgian Nutica, de la Andy’s Food.

De asemenea, juriul a acordat si patru mentiuni speciale: Gabriel Hornet, de la Iaki Mamaia; Ovidiu Gagenel, de la Trattoria Buongiorno; Nicolae Neacsu, de la Restaurant C.C.A. si lui Robert Dumitrescu, de la Wine Ambassador.

La concurs s-au inscris sefi de sala si chelneri care activeaza in domeniul Horeca din toata tara. „Complexitatea meseriei de maitre d’hotel s-a reflectat si in probele competitiei. Concurentii nu au avut deloc o misiune usoara, trebuind sa treaca atat de o proba teoretica destul de complexa, care le-a pus la incercare cunostintele, o proba de decantare si o proba de indemanare in pregatirea la gheridon a unui preparat pe baza de fructe de mare si a unui desert. S-a demonstrat ca un concurs national este cu totul altceva decat servitul intr-un restaurant. El creeaza emotii, ambitii si poate marca clipe memorabile in cariera profesionala a participantilor”, au declarat organizatorii.

Cea de-a 15-a editie a Concursului National Maitre d’Hotel, eveniment organizat de catre Asociatia Nationala a Maitre d’Hotel – Romania (A.N.M.H.), condusa de Nicolae Pupaza, a avut loc pe data de 2 decembrie, sediul Comitetului Olimpic Roman din Complexul Izvorani – Snagov.

„Din punct de vedere profesional, maitre d’hotel reprezinta cea mai complexa pozitie intr-un restaurant si el trebuie sa fie omul cel mai bine pregatit profesional din restaurant. Somelierul face somelarie, chelnerul e chelner, dar seful de sala e altceva. El este peste toti, organizeaza, coordoneaza, dirijeaza, este precum dirijorul unei orchestre”, a declarat Niculae Pupaza Presedintele A.N.M.H.

Marele Premiu – Trofeul „Marian Bugan” poarta numele celui care, dupa 1990, a fost initiator al noului curent din restauratia romaneasca si fondator al primei scoli superioare de invatamant turistic privat din Romania.

Cmentariile sunt închise