Saptamana Belgiana, sub semnul gastronomiei: meniuri speciale la Barbizon, degustari de ciocolata belgiana si evenimente dedicate

Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea si va supraveghea pregatirea meniurilor belgiene servite in restaurantele Pullman Bucharest in timpul Saptamanii Belgiene, precum si la evenimentul de gala, ce va avea loc miercuri, 13 aprilie a.c., in sala New York Ballroom. Alex este proprietarul „Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atat de catre Michelin cat si de Gault & Millau. Ca un tanar bucatar talentat Alex Verhoeven a facut o impresie deosebita in industrie, oferind o bucatarie pura, cu un echilibru elegant al aromelor obtinut prin utilizarea de tehnici inovative.

BelgianWeek2016_Chef_Alexander_Verhoeven_02

“Gurmanzii vor fi privilegiati in cadrul acestei editii a Saptamanii Belgiene, pentru ca intregul eveniment graviteaza in jurul temei gastronomiei. In cadrul restaurantului Barbizon am pregatit un meniu special dedicat acestui eveniment care se remarca atat prin autenticitatea retetelor, cat si prin originea ingredientelor. Am importat special pentru Saptamana Belgiana mult apreciatele “crevettes grises” si scoici din Marea Nordului, ciocolata belgiana, Belcolade, cu minim 70% cacao. Meniul este completat de andive si sparanghel alb, cel din urma pregatit in stil traditional flamand, cu sos Mornay, pe baza de branza Gruyere. Meniul cinei de gala este situat la confluenta intre diferite culturi gastronomice, cu note creative, contemporane si influente traditionale. Nu lipsesc pestele, branza si vita transilvaneana, pregatita cu arome belgiene”, a declarat Stefan Popescu, Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center.

Agenda saptamanii cuprinde o degustare privata sustinuta de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua fata a ciocolatei belgiene, pentru retetele sale inovatoare si angajamentul ferm fata de ingrediente naturale, organice. Evenimentul este o introducere in universul fascinant al ciocolatei si o sansa de a descoperi recolte de cacao de diferite origini si de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider in productia de ciocolata artizanala. Delegatia Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la Bucuresti.

Belgian Week_2016_Laurent_Gerbaud

Cea de-a parta editie a Saptamanii Belgiene are loc in saptamana 11 – 15 aprilie a.c. la Pullman Bucharest World Trade Center. Organizat pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana, evenimentul se bucura de intregul sprijin si de participarea Ambasadei Regatului Belgiei in Romania. Conferinte de afaceri si seminarii se vor imbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participantilor sa castige know-how, precum si conexiuni valoroase. Marti dupa-amiaza, FEVIA, Federatia Belgiana a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezenta sa pe piata romaneasca. Miercuri, membrii Biroului Producatorilor de Carne din Belgia vor avea intalniri cu partenerii lor romani. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema „Alimentatia – un lant lung de aprovizionare”.

„Saptamana belgiana constituie o oportunitate valoroasa de a prezenta cultura si gastronomia noastra comunitatii locale. In fiecare an, evenimentul devine mai amplu si castiga interesul din ce in ce mai multor participanti, devenind o retea unica de oportunitati de afaceri”, a comentat Alain Schodts, Presedinte BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana.

Importurile din Belgia au atins 1,48 miliarde euro in 2015, in crestere cu 18,4%, comparativ cu anul precedent, in timp ce exporturile catre aceasta tara s-au majorat cu 10,8%, pana la 921,9 milioane de euro, potrivit datelor prezentate la conferinta de lansare a celei de-a patra editii a Saptamanii Belgiene. Datele cuprinse in raportul Agentiei de Comert Exterior din Belgia arata ca exporturile industriei alimentare din Belgia in Romania s-au ridicat la 150 de milioane de euro in 2015.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise