S-au decernat premiile James Beard Foundation, “Oscarurile” din industria culinara

Inceputul lunii mai a fost marcat de decernarea premiilor culinare James Beard Foundation, un eveniment major in industria de profil, numite si “Oscarurile culinare”. Editia 2016 aJames Beard Awards a coincis cu cu aniversarea a 30 de ani de la infiintarea fundatiei, iar gala de premiere a avut loc in seara zilei de 2 mai a.c. la Lyric Opera din Chicago in prezenta a circa 2000 de participanti.

Premiile James Beard Foundation sunt clasificate in mai multe categorii, onorand astfel nu numai chef-ii, restaurantele sau emisiunile culinare, ci si arhitectii, restauratorii, designer-ii samd. O importanta majora se acorda si serviciilor, programelor de entertainment sau listelor de vinuri. Cele mai ravnite premii sunt Outstanding Chef, Outstanding Restaurant, Outstanding Pastry Chef, Outstanding Restaurateur, Best New Restaurant si Rising Star Chef.

Multi-nominalizatul si mult-laudatul restaurant Alinea din Chicago, al carui chef, Grant Achatz, a primit in 2008 premiul Outstanding Chef, a castigat anul acesta mult-ravnitul premiu Outstanding Restaurant. Alinea, ce are ca specific bucataria moleculara, a castigat de-a lungul anilor mai multe premii, dar niciodata pana acum un premiu de top. Suzanne Goin de la Lucques, din Los Angeles, a fost cea care a primit marele premiu de Outstanding Chef, in timp ce premiul Outstanding Restaurateur a mers la Ken Friedman, pentru The Spotted Pig, The Breslin si Tosca Cafe din New York.

Potrivit presei americane, restaurantele din Manhattan, precum si un numar semnificativ de profesionisti de pe Coasta de Vest, au fost recunoscuti de catre James Beard Foundation in ultimii ani, fiind astfel observata o mai mare diversitate geografica, cel mai probabil datorita popularizarii industriei si evenimentului in social media. De asemenea, Sudul a fost reprezentat foarte bine: restaurantul Shaya din New Orleans, care serveste preparate israeliene moderne, a luat acasa premiul Best New Restaurant, iar Bern’s Steakhouse in Tampa a castigat distinctia Outstanding Wine Program.

Anul acesta, Rising Star Chef este Daniela Soto-Innes de la Cosme, New York. Premiul Outstanding Service a fost primit de Eleven Madison Park din New York, iar distinctia Outstanding Bar Program a fost primita de Maison Premiere din Brooklyn. Lista completa a premiilor poate fi vizualizata aici. (Foto: jamesbeard.org)

 

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise