RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la a doua editie. Cu ce noutati vine anul acesta

RO-Wine | The Wine Festival of Romania, festivalul care reuneste vinurile de top romanesti, cunoscute in intreaga lume, cu sortimente internationale de prestigiu, pregateste organizarea celei de-a doua editii, programata pentru 20 si 21 mai 2017. Anul acest, festivalul va aduce spre degustare peste 350 de vinuri atent selectionate, apartinand producatorilor autohtoni si internationali, pentru a oferi consumatorilor o paleta larga de gusturi si arome.

Organizat de Marinela V. Ardelean, alaturi de Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, RO-Wine | The Wine Festival of Romania va avea loc la Fratelli Studios si asteapta toti producatorii care doresc sa isi faca cunoscute vinurile atat in fata publicului de specialitate, cat si pasionatilor, cei care doresc sa descopere cat mai mult din secretele acestui domeniu.

Ambasadorul RO-Wine | The Wine Festival of Romania este Helmuth Köcher, organizatorul celebrului eveniment italian Merano WineFestival, unul dintre cele mai prestigioase si exclusiviste evenimente de profil din Europa.

Anul acesta, organizatorii au decis sa dezvolte festivalul prin extinderea sa catre mai multe categorii de public. Astfel, producatorii prezenti la RO-Wine | The Wine Festival of Romania vor putea participa si la RO-WineHoReCa, editie speciala dedicata exclusiv operatorilor HoReCa, ce va avea loc pe 6 mai, la Constanta, dar si la RO-Wine | Rose&Bubbles, editia a doua, dedicata vinurilor rose si spumante, pe 5 august, la Fratelli Mamaia.

“RO-Wine este un simbol al calitatii si al inovatiei, incepand de la vinurile atent selectionate, design-ul exclusivist al standurilor, realizat de Mihai Popescu, si pana la serviciile oferite atat publicului, cat si producatorilor de vinuri.

Eu consider ca vinul inseamna cultura, eleganta si lifestyle”, a declarat Marinela V. Ardelean, specialist in industria enogastronomica, critic de vinuri, profesor si autor The WineBook of Romania.

”Sunt prezent in domeniul HoReCa de multi ani si am observat in tot acest timp o evolutie pozitiva a perceptiei consumatorilor asupra vinului. Gusturile au evoluat, iar selectia vinului a devenit din ce in ce mai riguroasa. De aceea, RO-Wine | The Wine Festival of Romania are un rol important, acela de a educa si prezenta consumatorilor vinuri de calitate, care ii pot insoti in diferite momente din viata lor. Excelenta, pasiune si calitate sunt elementele care definesc acest eveniment”, spune a declarat Liviu Popescu, antreprenor HoReCa si jurat MasterChef, editia 2017.

Selectia vinurilor prezente la festival este una extrem de riguroasa, participarea facandu-se pe baza de invitatie. Fiecare producator va prezenta publicului un numar maxim de 5 etichete, selectate de catre un juriu international, pastrand astfel standardul ridicat de calitate.

Volumul 2 The WineBook of Romania va fi lansat inainte de RO-Wine si disponibil pentru achizitie in cadrul festivalului. In plus, in premiera, jurizarea pentru volumul 3 va avea loc in cadrul festivalului, expertii din intreaga lume membrii ai juriului fiind invitati  pentru a se bucura de atmosfera.

Povestea RO-Wine| The Wine Festival of Romania a inceput in 2016, cu o prima editie de succes care a pus evenimentul nu doar pe lista celor mai importante festivaluri de vinuri din Romania, dar si la nivel international. Accesul la eveniment se va face in baza unui bilet care poate fi achizitionat de pe www.bilete.ro. Costul unui bilet standard este de 50 de lei, valabil pentru o zi de festival.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania 2017 sunt Selgros Romania, Banca Transilvania, CEZ Romania, Aqua Carpatica.

Cmentariile sunt închise