RO-Wine de toamnă revine în București

Pe 15 si 16 octombrie 2022 va avea loc cel mai așteptat eveniment dedicat vinurilor premium – RO-Wine. Pasionați și specialiști Horeca sunt invitați la ediția de toamnă a festivalului devenit deja tradiție și găzduit de Fratelli București –  strada. Glodeni 1-3.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere un număr record de tipuri de vinuri premium, provenite de la un numeroși producători de prestigiu din România și de peste hotare. Încă din primul an – 2016 – evenimentul s-a situat pe un trend ascendent în ce privește participanții și invitații, astfel încât 2022 marchează o desfășurare în mai multe săli și spatii amenajate pentru a putea primi cele peste 100 de crame din România, SUA, Franța, Italia, Spania, Argentina, spumantele de top din Champagne și Prosecco, alături de bere craft și cafea de specialitate. Nu vor lipsi nici la această ediție standurile dedicate vinurilor Bio, reprezentații de top din Republica Moldova, cât și zona gourmet cu specialității internaționale, patiserie fină de inspirație franțuzească și specialități de pâine.

Carrefour România se alătură și anul acesta festivalului prin Deschidem Vinul Românesc – un program național pe termen lung cu misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului. Încă de la debutul din 2019, peste 200 de etichete s-au alăturat programului, unele noi în retail, unele vândute exclusiv în Carrefour la nivel național și unele premiate la concursuri internaționale de vinuri, precum International Wine Contest Bucharest, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge sau Decanter World Wine Awards.

Reciclare fără granițe la RO-Wine cu Reciclad`OR – partenerul sustenabil al evenimentului va aduce noi eco-experiențe ce au ca scop principal îndreptarea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare asupra mediului înconjurător. De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de consumatori, vizitator și producători, pe parcursul evenimentului.

Festivalul include săli de degustare, zone dedicate relaxării și socializării vizitatorilor și partenerilor, precum și o sală special amenajată pentru masterclass-uri și prezentări susținute de personalități din lumea vinului. Ca la fiecare ediție, accesul  pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau Horeca este gratuit,  în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate online pe site-ul oficial al evenimentului sau în zona de acces a festivalului. La aceasta ediție s-au înscris profesioniști din toate colțurile țării, magazine de vinuri, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate. „Suntem bucuroși să revenim cu o nouă  ediție RO-Wine de toamnă la  București. Entuziasmul vizitatorilor noștri este în creștere, fapt dovedit cu cifre, iar acest lucru ne-a determinat, alături de producătorii participanți, să revenim la programul pre-pandemic, de două ediții pe an la Fratelli București. Am pregătit un program plin de surprize și o selecție cu totul specială de vinuri și spumante pentru aceasta ediție,”  au declarat Marinela Ardelean și Liviu Popescu, organizatorii RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

Parteneri RO-Wine: Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, AQUA Carpatica, Chef & Sommelier, Courtyard By Marriott Bucharest Floreasca, alături de parteneri media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, CARIERE , IQads, Trends HRB.

Cmentariile sunt închise