RO-WINE de primăvară a atras un număr considerabil de pasionați de vin

Ediția de primăvară a festivalului RO-WINE, desfășurată în perioada 24-26 mai 2024 la Fratelli Studios, a atras mii de pasionați de vin din întreaga țară și de peste hotare. Evenimentul a oferit o experiență unică și memorabilă, fiind deschise peste 10.000 de sticle de vin, pregătite peste 2.000 de pizza cu ingrediente atent alese și peste 2.000 de cafele de specialitate de la Constantin Coffee.

In cele 3 zone tematice amenajate, vizitatorii au putut descoperi peste 1.500 de etichete de vin, unele proaspăt lansate, atât de la crame consacrate pe piața autohtonă, cât și de la crame internaționale care se prezintă pentru prima oară publicului din România, precum producători din Grecia, Argentina sau Champagne.

Studio 1 a reunit producători de vin consacrați, alături de crame tinere, aflate la început de drum, din România și Moldova. De la vinuri din cele mai recente recolte – 2023 pentru albe și rose, 2022 pentru roșii – până la etichete prețioase, care au scris istorie în ultimul deceniu sau chiar mai mult, vizitatorii au avut ocazia să își aleagă gustul care li se potrivește.

Studio 2 – Salonul „Gustul Italiei”, organizat în parteneriat cu Agenția Italiană pentru Comerț Exterior (ICE), l-a avut aproape chiar pe Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Mangoni, care a socializat cu vizitatorii și s-a bucurat de cea de-a treia ediție RO-Wine la care ia parte.

Studio 3, zona dedicată importatorilor, s-a bucurat de foarte multe „bule”, fie ele de Prosecco, Franciacorta, Cava sau Champagne, dar și de selecții excelente de vinuri liniștite ale celor mai apreciate companii de profil.

Agenția de Comerț Exterior a Italiei (ICE) a organizat un masterclass dedicat uleiului de măsline, susținut de Edoardo Nati de la UNAPROL, oferind participanților posibilitatea să diferențieze și să aprecieze atributele unui ulei de măsline autentic și de înaltă calitate.

Pasionații de vinuri au fost dornici să ia parte la degustările exclusiviste propuse de organizatorii festivalului, motiv pentru care pentru două dintre cele mai așteptate degustări au fost „sold-out” în doar câteva minute de la publicarea anunțurilor.

Zona dedicată masterclass-urilor a găzduit sesiuni de degustare ghidate de experți renumiți, dezvăluind tainele vinului. Participanții s-au bucurat de o experiențe inedite, care au inclus degustări exclusiviste de Champagne (inclusiv vinuri provenite din rezerve private), vinuri din Bordeaux de 100 de puncte Parker, și masterclass-uri susținute de experți internaționali special veniți pentru această ocazie.

Chef Ovidiu Malișevschi a pregătit mai multe gustări care să se asocieze perfect cu vinurile prezentate – precum Risotto al Nero d’Avola, un deliciu culinar de înaltă calitate, apreciat de către toți participanții.

Partener al festivalului, Macromex a pregătit delicii gourmet excepționale, prezentate în cadrul a 5 standuri expoziționale. Participanții s-au bucurat de o zonă generoasă unde au putut să deguste bunătățile pregătite de Macromex și brandurile acestora, Food and Glory, Philadelphia Romania, La Lorraine Romania și Dr. Oetker Professional. Mai mult, aceștia au organizat și o tombolă la care vizitatorii au câștigat premii delicioase.

Selecția gourmet a fost completată de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, oferind participanților o călătorie enogastronomică completă. Ca de fiecare dată, cafeaua a fost extrem de apreciată și la mare căutare pe întreaga durată a festivalului.

rowine2024

Ediția de Primăvară a festivalului de vinuri RO-Wine din București a fost un real succes. Ne bucurăm să anunțăm că am avut o prezență remarcabilă a reprezentanților HoReCa, facilitând conexiuni valoroase între aceștia și producătorii prezenți la târg. Evenimentul a atras un număr impresionant de tineri pasionați de vinuri, iar lansarea noilor etichete a adus un suflu proaspăt industriei. Mulți producători noi și-au prezentat produsele, contribuind la diversitatea și calitatea experienței oferite participanților!” – spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu.

Ediția de Primăvară RO-Wine București a fost una plină de surprize, etichete noi și delicii gourmet asociate perfect cu vinurile premium prezente la fiecare stand.

Cmentariile sunt închise