Restaurantul La Vinuri lanseaza un nou meniu de sezon, sub semnatura lui chef Costin-Daniel Palici, cooptat recent in echipa

Restaurantul cu specific romanesc La Vinuri, detinut de catre grupul Le Manoir ce mai opereaza si Le Bistrot Francais si Sushi Room, a inceput colaborarea cu Costin-Daniel Palici, un tanar chef pasionat de arta gastronomica si de cultura culinara locala. Daniel are are o experienta de peste 7 ani in bucatarie, lucrand atat in localuri din tara, cat si din strainatate. Preparatele sale pornesc de la materiile prime, care trebuie sa fie intotdeauna de calitate si proaspete, folosite in anotimpurile lor optime.

Noul meniu construit pentru La Vinuri este un amestec de ingrediente de sezon, gatite dupa tehnici moderne, creative, menite sa le pastreze calitatile si sa le potenteze aromele. Mai mult, la barul localului, oaspetii vor putea admira procesul de creatie al chefului si se vor bucura de un meniu de degustare.

Palamida gatita in ceapa verde, sos de midii afumate, piure de conopida, spuma de conopida, cotor murat de conopida

“Imi place bucataria romaneasca, retetele sale savuroase, adesea uitate in defavoarea celor internationale, asa ca vreau sa readuc in atentia oaspetilor mei cateva elemente iconice, foarte ofertante, cum sunt coltunasii, palamida, obrajii de vita, catina, hribii sau trufele de Transilvania. Cu toate acestea, cred ca orice chef trebuie sa isi puna amprenta asupra preparatelor pe care le serveste, asa ca felul in care le abordez este total diferit – am simplificat retete, am integrat tehnici si elemente din alte bucatarii, inclusiv cea moleculara, am adus impreuna arome si texturi surprinzatoare, dand, astfel, o fata noua, moderna mancarurilor”, spune Chef Costin-Daniel Palici.

Ficat de vitel cu spuma de lapte si catina, arpagic glasat in demiclace de pui, piure de telina si cotor de varza in otet

Dintre preparatele noului meniu al localului, se remarca ficatul de vitel cu spuma de lapte si catina, arpagic glasat, piure de telina si cotor de varza in otet, palamida gatita in ceapa verde, servita cu sos de midii afumate, piure, spuma de conopida si cotor de conopida murata sau pulpa de rata presata cu pasta de prune, tartar de vanata cu ulei de nuci, ceapa coapta, sos de ciuperci si galuste de hribi.

Piept de porc Mangalita gatit incet in crusta de alune de padure, mamaliga, varza coapta in supa de pui, demiglace de pui si mar murat

Pentru implementarea noilor preparate, chef Costin-Daniel Palici va lucra indeaproape cu furnizori si fermieri locali, vizitand cu consecventa targurile si pietele din apropierea Bucurestiului si din tara. “Imi place sa imi cumpar personal ingredientele, sa testez si sa descopar arome noi, sa inteleg textura fiecarui aliment si cum sa ma joc cu ea. De aceea, lucrez cu mici agricultori care imi ofera calitatea necesara si care ma ajuta sa folosesc diferite plante, pentru a le imbina aromele. Ador menta cu gust de capsune sau ananas, busuiocul cu aroma de scortisoara si multe alte asemenea asocieri. Pentru mai multa flexibilitate, aleg, inclusiv, sa imi cultiv personal anumite plante aromatice si legume, precum busuiocul rosu si arpagicul”, precizeaza cheful.

Obraz de vita gatit incet in prapure de porc, piure de cartofi si jeleu de catina, topinambur in crusta de salvie si sorici de porc, sos si spuma de vin rosu

 

 

 

 

 

 

 

Mousse de ciocolata alba parfumata cu musetel, crutoane din chec cu morcovi, crema de lamaie

Meniul de mancare al restaurantului este completat de o selectie de vinuri locale, cum sunt Davino, Metamorfosis, Avincis, dar si de selectii internationale.

“Sosirea lui Daniel in bucataria La Vinuri aduce cu sine o modificare a experientei oaspetilor, care vor cunoaste, astfel, un nou tip de gastronomie romaneasca, interpretata, mai rafinata, ce isi are punctul de pornire in radacinile noastre culturale, dar care poate concura oricand cu cea internationala. Preparatele noului nostru chef sunt frumoase, elegante si aduc mereu un element de noutate, o creativitate culinara pe care o astepti, dar care reuseste sa te surprinda”, a declarat Cristian Preotu, proprietar La Vinuri.

Inaugurat in primavara anului 2017, restaurantul La Vinuri are o capacitate de 20 de locuri si este deschis de marti pana sambata, in intervalul orar 16:00-23:00.

Cmentariile sunt închise