Restaurant inchis la o zi dupa ce a primit prima sa stea Michelin

La numai o zi dupa ce a primit prima sa stea in prima editie a Ghidului Michelin pentru Shanghai, restaurantul Taian Table, detinut de chef-ul german Stefan Stiller, a fost inchis. Restaurantul, ce avea un meniu specific european si se afla intr-o cladire rezidentiala din districtul Changning, a fost deschis in luna aprile a.c., iar Stefan Stiller se pare ca a solicitat o licenta de “business si catering”, insa legislatia interzice ca unitatile de catering sa functioneze in cladiri rezidentiale.

“Cand am lansat acest proiect impreuna cu prietenul si partenerul meu Ji Wen Yuan am vrut sa fie un loc in care  sa cream preparate noi si deosebite, un loc in care sa se adune prietenii si gurmanzii. Cu siguranta nu am planuit sa incalcam regulile si legile”, a declarat Stefan Stiller intr-o postare pe retelele de socializare. Chef-ul a precizat ca restaurantul va fi relocat intr-un spatiu unde licentele de functionare vor putea fi conforme legii.

Restaurantul oferea un meniu cu 10 – 14 feluri de mancare, inclusiv vita wagyu, fois gras si andive la gratar, si a fost recompensat cu o stea Michelin pentru “bucataria sa inovativa”.

Taian Table nu este primul restaurant ca a fost inchis la scurt timp dupa i-a fost acordata o stea  Michelin. In 2015, Le Tre Lune at Calenzano din Toscana si-a inchis usile dupa o saptamana de la primirea primei sale stele Michelin. (Foto: Facebook)

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise