Radisson Blu Brasov, aproape de demararea lucrarilor de constructie. Investitia totala se va ridica la 10 milioane de euro

Lucrarile pentru primul hotel Radisson Blu din Brasov, a carui deschidere a fost anuntata initial pentru prima parte a anului 2018, vor fi demarate curand, dupa ce au fost obtinute Certificatele de urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de constructie, Autorizatia de constructie in vederea consolidarii cladirii existente cu risc seismic de grad 1, Certificatul de urbanism in vederea gestionarii retelelor de utilitati. Practic, din acest moment au fost indeplinite toate criteriile pentru a se demara lucrarile de organizare de santier, de protejare a fatadelor si de consolidare a structurii de rezistenta a cladirii. Proiectul este realizat de compania Rara Hotels, o campanie 100% antreprenoriat romanesc si implica o investitie de 10 milioane de euro, pana in acest moment fiind deja investiti 2 milioane de euro.

Radisson Blu Brasov se va construi in vechea cladire in care a functionat pe vremuri Palatul Telefoanelor, o cladire cu grad seismic 5 ce va fi transformata acum in hotel de 5 stele. Unitatea hoteliera va avea 110 camere si va cuprinde si doua restaurante, doua baruri, o sala de conferinte, o sala de sport si un centru spa.

“Ne bucuram ca am ajuns in acest punct si multumim pentru increderea acordata de catre  grupul Radisson, francizor al proiectului nostru, si de asemenea bancii finantatoare Bancpost-actual Banca Transilvania. Ne dorim sa putem spune in urmatoarele luni acelasi lucru si despre autoritasile locale si sa demaram pe langa lucrarile de consolidare autorizate actual si lucrarile de constructie si amenajare ale hotelului. Suntem in discutii cu firme de antreprenoriat foarte mari si cu experienta care ne-au asigurat ca am putea recupera o parte din timpul scurs in faza de autorizare si sa finalizam proiectul pana la sfarsitul anului 2020. Suntem tineri, increzatori si optimisti in oportunitatile de afaceri din orasul nostru!”, a declarat Ramona Neamtu, reprezentanta grupului de investitori Tresor Com.

Urmeaza o noua faza de obtinere de avize si autorizatii de la toate institutiile si autoritatile, etapa ce nu ar trebui sa depaseasca o perioada de 5 luni si ce se va finaliza cu Autorizatia de Constructie. Intreaga echipa face apel la sprijinul autoritatilor locale in respectarea termenelor legale de acordare a avizelor si a autorizatiilor. De asemenea, sunt demarate discutii avansate cu  diferite firme de constructii cu experienta in domeniu. Managementul de proiect pentru activitatea de dezvoltare a Radisson Blu Brasov este realizat de Daniel Dediu, prin firma Creative Management.

Contractul de franciza pentru dezvoltarea si operarea in Brasov a primului hotel afiliat la brandul Radisson Blu din zona Transilvania a fost semnat pe 2 noiembrie 2016.

Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson si Country Inns & Suites By CarlsonSM. Un singur hotel din Bucuresti este afiliat lantului Radisson Blu.

Cmentariile sunt închise