Purcari anunță venituri în creștere în primul semestru 2019

Purcari Wineries Plc, una din cramele reprezentative din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2019: Veniturile au crescut cu 25%, ajungând la 87,8 milioane RON.

„Clienții continuă să aprecieze calitatea excelentă la prețuri rezonabile pe care o oferim, iar situațiile noastre financiare o demonstrează. Totul începe cu un produs excelent, precum vinurile de Purcari. De exemplu, Chardonnay de Purcari, vintage 2018, a primit 97 de puncte la Decanter London, cucerind medalia de platină. În România, este comercializat la aproximativ 7 EUR preț la raft, în timp ce produsele concurente cu astfel de scoruri au deseori un preț de 10 ori mai mare. Dacă veți gusta acest produs, veți înțelege mai multe despre creșterea si financiarele noastre decât orice veți găsi în Excel-urile companiei”, a comentat Victor Bostan, CEO Purcari Wineries.
„Pe măsură ce continuăm să creștem compania, ne-am stabilit scopuri foarte ambițioase și rezultatele din primul semestru sunt o dovadă a eforturilor semnificative depuse de echipă. Nu intenționăm să încetinim acest ritm”, a adăugat Eugen Comendant, Director Operațional Purcari Wineries.

Puncte cheie care au contribuit la evoluția spectaculoasă din acest an:

● Polonia a contribuit cel mai mult la creștere, +47%, ca urmare a unei performanțe îmbunătățite a brandului Bostavan; continuăm să ne concentrăm pe reînnoirea gamei Bostavan, în creștere cu 30% pe toate piețele;

● Marja EBITDA* de 34% și Marja normalizată a profitului net de 24% au beneficiat de o abordare prudentă pe partea de Cheltuieli Operaționale, cât si de performanța bună la nivel de marje brute; Cheltuielile de Distribuție și Marketing rămân stabile ca pondere în cifra de afaceri, în ciuda creșterii puternice;

● Feedback excelent din partea consumatorilor, atât pentru gamele existente, cât și pentru cele noi. Șapte din top 10 vinuri din România conform Vivino (prețul de raft de 30-60 RON) sunt vinuri de Purcari;

● Traminer de Purcari, cel mai nou produs din portofoliu, este deja în top 3 în clasamentul Vivino România, cu un scor de 4,4, clasat în primele 1% de vinuri la nivel global.

(*) Indicatorul EBITDA este prescurtarea de la Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization, însemnând profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare.

 

Cmentariile sunt închise