Producatorul vinurilor GRAMMA se asteapta sa vanda, anul acesta, peste 70.000 de sticle

GRAMMA Wines, unul dintre cei mai importanti producatori de vin din nord-est-ul tarii, a comercializat in 2016 peste 50.000 de sticle, echivalentul a circa 250.000 euro. Vinurile sunt distribuite in mai multe locatii Horeca premium din Bucuresti, Cluj, Iasi si Constanta, in retailul modern sau direct catre clientii corporate. De asemenea, sunt comercializate si catre export, deschiderea strainilor fiind tot mai mare. Pentru anul in curs, producatorul estimeaza o crestere a vaznarilor: „In 2017 estimam o crestere notabila in vanzari, atat prin prisma faptului ca am accesat piete noi, am diversificat sortimentele, cat si datorita stilului de vinificatie propus anul acesta. Intrucat vinurile noastre fac parte din cele preferate de romani in sezonul cald, am cules strugurii un pic mai devreme, astfel ca vinul a iesit cu concentratii in alcool mai scazute, cuprinse intre 10,5 si 12 grade, ceea ce il face mult mai easy-to-drink. Asadar, ne asteptam la un minim de 70.000 de sticle vandute, anul acesta fiind, dupa parerea mea, destinat vanzarii in afara tarii, care va fi completata de vanzarile online”, a declarat Marian Olteanu, director general GRAMMA Wines.

In ceea ce priveste consumul si preferintele de consum, reprezentantul GRAMMA Wines precizeaza ca peste 75% din productia de vin anuala a companiei se vine in sezonul cald, intrucat principalele vinuri din portofoliu sunt cele proaspete, ajutate si de pozitionarea nordica a podgoriei. Cel mai popular soi este tocmai cel despre care ni se spunea ca nu mai are cota de piata si ca poate ar fi bine sa nu-l vinificam, sau daca o facem, sa il cupajam cu alt soi si sa-i dam alt nume. Este vorba despre Aligoté, un soi nascut in Burgundia, Franta, dar care si-a gasit a doua casa in Romania, unde s-a adaptat foarte bine. Pe locul 2 se afla vinul rosé care a devenit foarte popular in ultimii ani”, spune Marian Olteanu.

Originar din Bucuresti si stabilit impreuna cu familia in preajma Iasiului, Marian Olteanu a investit in podgoria veche aflata pe terenurile mostenite de la familie si a infiintat o crama moderna, cu toate verigile tehnologice necesare crearii unui vin de calitate, diferit de toate celelalte sortimente deja cunoscute in zona. In prezent, GRAMMA Wines a devenit una dintre companiile importante producatoare de vinuri premium din nord-estul Romaniei. Vinurile sunt produse in editii limitate, anual fiind puse in vanzare circa 11 sortimente diferite, pentru fiecare dintre acestea fiind produse intre aproximativ 3.000 si 9.000 de sticle.

Cmentariile sunt închise