Primul Tapster din Romania, ales in Marea Finala Pilsner Urquell

Dorin Adrian Mihai este castigatorul Marii Finale Pilsner Urquell, devenind astfel primul Tapster din Romania si in curand va pleca la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzen, Cehia, loc in care va fi instruit intensiv si certificat „Tapster” de catre maestrii in servirea berii. Ulterior, el se va intoarce in tara si va fi responsabil de servirea perfecta a berii Pilsner Urquell la draft si va deveni imaginea marcii Pilsner Urquell in Romania.

Ma simt mai mult decat onorat sa fiu primul tapster din Romania si vreau sa le multumesc atat membrilor juriului, cat si reprezentantilor Pilsner Urquell din tara pentru increderea acordata. Sunt nerabdator sa imi incep noul job, dar pana atunci, de-abia astept vizita fabricii de bere si training-ul din Plzen, Cehia. Cu siguranta va fi o experienta pe care nu o voi uita niciodata si care ma va ajuta enorm in acest nou inceput”, a declarat Dorin Adrian Mihai, primul Tapster din Romania.

Campania de recrutare a inceput in luna august si a inclus o serie de etape eliminatorii, patru candidati au ajuns in finala.  Un juriu international l-a desemnat castigator pe cel care a dovedit ca stapaneste cel mai bine arta de servire perfecta a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spuma, asa cum spune traditia in Plzen, Cehia.

In finala, candidatii au avut sansa sa isi demonstreze talentul de a servi perfect berea in cadrul a doua probe: cea a turnarii contracronometru a trei halbe de bere (hladinka) si, ulterior, proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului.

Juriul international, caruia i s-au alaturat si reprezentanti Pilsner Urquell Romania, a fost format din:

  • Eva Stanikova (Cehia) – Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group
  • Kamil Ruzek (Cehia) – Trade Brew Master, Pilsner Urquell
  • Jan Stanik (Cehia) – Head Tapster, Pilsner Urquell
  • Tiarnán Ó hAimhirgín (Irlanda) – Vice President Sales, Ursus Breweries
  • Gabriel Anghel (Romania) – Traditional Trade Director – North, Ursus Breweries
  • Georgiana Bercu (Romania) – Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries

Dupa un proces de recrutare complex, in care s-au inscris peste 100 de candidati, Marea Finala  a adus in fata juratilor patru concurenti, cei mai buni, care si-au demonstrat maiestria in servirea berii perfecte la draft. Luand in calcul intregul proces de recrutare, profilul candidatilor, interviurile telefonice, interviurile fata in fata si prestatia la demonstratiile practice si la competitia finala, suntem mandri sa anuntam in mod oficial ca am ales si urmeaza sa certificam primul Tapster din Romania, care va ocupa pozitia de Country Tapster – Dorin. Acest moment reprezinta doar inceputul unei strategii pe termen lung de educare a consumatorilor si a personalului din locatiile HoReCa cu privire la servirea berii la draft la nivel de excelenta. De aceea, si pentru ca a fost o decizie foarte dificila pentru noi sa alegem castigatorul,  juriul a decis in unanimitate – ne dorim ca si ceilalti trei finalisti: Calin Ioan Ioaniciu, Florin Marian Stoica, Alexandru Flucus – Vernescu sa fie instruiti in perioada urmatoare in Plzen si sa obtina certificarea de Tapster Pilsner Urquell, acestia urmand sa se alature comunitatii internationale de Tapsteri si sa activeze ca Tapsteri si ambasadori ai marcii in Romania”, a declarat Georgiana Bercu, Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.

Creata in 1842, Pilsner Urquell este prima bere blonda tip lager din lume. De atunci, inca se mai produce exact ca la inceput: in aceeasi berarie din Pilsen, singurul loc din lume in care se produce, utilizand acelasi proces de productie si cu aceleasi ingrediente locale cehesti.

Ursus Breweries, parte din Asahi Group, are un portofoliu ce cuprinde brandurile: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Asahi Super Dry, Pilsner Urquell, St. Stefanus, Meantime, Azuga Nepasteurizata si Stejar.

Cmentariile sunt închise