Primul Congres de Gastronomie si Vin din Romania va avea loc la inceputul lunii iunie

Romania gazduieste primul Congres National de Gastronomie si Vin, intre 7 si 8 iunie 2017, la Hanul Gabroveni din Bucuresti, unde se vor reuni profesionisti si pasionati din domeniu. Pornind de la principiul ,,suntem ceea ce mancam”, evenimentul aduce in dezbatere ,,Mancarea romaneasca, intre istorie, identitatea actuala si oportunitatile de viitor”.

Congresul National de Gastronomie si Vin este organizat de Revista Vinul.Ro in parteneriat cu Rare Foods Services, GastroArt.ro si Concret PR.

“Congresul de Gastronomie si Vin isi propune sa porneasca dezbaterea despre identitatea gastronomica a Romaniei. Suntem ultima tara din Europa fara o identitate culinara asumata si promovata. Evenimentul pentru profesionisti va fi insotit de o ,,parada” (cu degustare) a furnizorilor de materii prime pentru restaurante, iar in urma Congresului va fi adoptat un ,,Manifest de bune practici” continand principii de natura sa schimbe felul in care vedem, apreciem si utilizam traditiile gastronomice autohtone. ,,Congresul de Gastronomie si Vin” depaseste sfera de interes a profesionistilor si pasionatilor, fiind si un eveniment de interes turistic si cultural. Astfel, in perioada Congresului, in Bucuresti, o retea de peste 20 de restaurante si peste 25 de producatori de vin vor promova oferte speciale culinare si oenologice, inspirate din valorile traditionale aduse in modernitate”, precizeaza organizatorii.

Pe lista speakerilor se afla: Gabriela Berechet – expert consultant, antrenor al echipei olimpice de bucatari a Romaniei, autoare a volumului ,,Cartea bucatarului profesionist”; Chef Nico Lontras – unul dintre primii chefi romani care a vorbit despre reintepretarea la standarde actuale a mancarurilor romanesti; Cosmin Dragomir, jurnalist culinar si detinator al platformei GastroArt.ro, a publicat sute de articole si analize referitoare la gastronomia romaneasca; Anda Becut – Director Cercetare, Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala. Preda din anul 2013 cursul ,,Antropologia practicilor culinare la Masterul de Antropologie”, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti si a coordonat trei numere dedicate alimentatiei in revista International Review of Social Research; Tiberiu Cazacioc – este consultant in comunicare si marketing privind identitatea hranei, activist Slow Food si lider al grupului Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor; Mircea Groza – cercetator, entnolog, culegator de retete si termeni arhaici; Cezar Ioan – publisher vinul.ro; Simona Lazar – antropolog culinar, autor al lucrarii ,,Retete alesepentru post si Craciun” si coautoare a volumului ,,Retete de Pasti” s.a.

Horecainsight.ro, este partener media al evenimentului.

Cmentariile sunt închise