Primaria Capitalei a anuntat ca reabilitarea Hotelului Concordia va incepe in primavara

Primaria Capitalei a anuntat ieri, 24 ianuarie a.c., ca va demara in primavara lucrarile de reabilitare a fostului Hotel Concordia, in care s-a decis Unirea Principatelor Romane si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Tarii Romanesti.

„De la preluarea mandatului actualei administratii, reprezentantii Primariei Capitalei au tinut legatura cu proprietarul acestui imobil si au oferit suportul tehnic necesar pentru urgentarea procedurilor premergatoare demararii lucrarilor. Concret, in acest moment, proprietarul imobilului a reusit finlizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar in maximum doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului care va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente”, se precizeaza intr-un comunicat al Primariei.

Hotelul Concordia este situat  pe strada Smardan din Centrul Istoric, si a gazduit istorica intalnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, in care s-a hotarat Unirea Principatelor Romane si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Tarii Romanesti dupa ce fusese ales domn al Moldovei. A fost construit in anul 1852 si avea 90 de camere. In 1884 insa, un mare incendiu a izbucnit in strada Smardan, iar hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fanuta, a luat foc si a ars in mare parte. Refacut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901-1902.

Cmentariile sunt închise