Peste o suta treizeci de ziaristi, bloggeri, tour operatori din turismul international, prezenti in Romania la Experience Romania si Experience Bucharest

Peste o suta treizeci de ziaristi, bloggeri, tour operatori si influenceri din turismul international vor fi prezenti in Romania, pentru a vizita si a asigura expunerea in comunitatile internationale a Bucurestiului si Romaniei, timp de peste doua saptamani, prin intermediul proiectelor

#Experience Romania este o initiativa privata, dezvoltata de voluntari, pentru a contribui la transformarea Romaniei in destinatia turistica preferata din Europa de Est. La prima editie, atractiile turistice ale Romaniei vor fi promovate catre o audienta internationala estimata la peste 100 de milioane de potentiali turisti.

Conceptul este o evolutie a  #Experience Bucharest, a carei prime editii s-a desfasurat in luna mai 2017 si a avut ca obiectiv pozitionarea capitalei ca destinatie preferata in sud-estul Europei si cresterea numarului de innoptari de la 1.8 nopti/turist la 3 nopti/turist. Continutul generat in cele 4 zile din prima editie din luna mai  a ajuns la peste 80 de milioane de potentiali turisti, campania fiind nominalizata la Best Destination Campagin de eTravel Awards. Pentru prima editie #Experience Romania, influencerii internationali vor beneficia de experiente traditionale intr-un circuit de doua saptamani cu destinatii precum Sarata Monteoru, Piatra-Neamt, Gura Humorului, Colibita, Sighisoara, Targu Mures, Sibiu si Brasov.

”Un festival de bere din Germania, Oktoberfest, aduna in 2 saptamani aproximativ 6 milioane de turisti, iar Romania este vizitata intr-un an intreg de doar 2,5 milioane de turisti. Bulgaria are de 5 ori mai multi turisti straini fata de Romania. Credem ca exista potential fantastic sa crestem cu 300% numarul de turisti in urmatorii ani”, spune Tudor Maxim, fondatorul Expericence Romania si Experience Bucharest.

Viitorul turismului in Romania, discutat in cadrul conferintei de lansare

#ExperienceRomania debuteaza cu conferinta „Viitorul turismului in Romania”. Evenimentul gazduieste peste 130 de invitati speciali, bloggeri, vloggeri, instagrameri, jurnalisti de travel, tour operatori, persoane publice pasionate de calatorii din Romania, dar si reprezentati ai autoritatilor nationale. Participantii provin din tari ca Germania, Canada, Coreea de Sud, Italia, Franta si inregistreaza audiente de la cateva zeci de mii pana la 2,7 milioane de cititori.

Conferinta va avea loc luni, 23 octombrie, intre orele 10:00-15:00, la hotelul Novotel in Bucuresti (Calea Victoriei 37B). (Foto: Experience Bucharest)

Cmentariile sunt închise