Peste 60 de expozanti, seminarii si demonstratii culinare si primul summit regional, la ROMHOTEL 2016

Peste 60 de companii isi vor prezenta ofertele de produse si servicii specifice pietei de Horeca, precum si noutatile aparute intr-un domeniu in care calitatea este pe primul loc pentru consumator la Expozitia Internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante – ROMHOTEL (www.romhotel.ro). Evenimentul are loc in perioada 11 – 20 noiembrie 2016, in Centrul Expozitional Romexpo.

La cea de-a 24-a editie a ROMHOTEL vor fi prezente firme care ofera atat solutii dedicate amenajarii si dotarii hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor si barurilor, cum ar fi: mobilier, decoratiuni si accesorii pentru structurile de primire, unitatile de alimentatie publica, catering, fast-food, cat si echipamente nou aparute, care se pot folosi in cadrul acestora, printre care:

  • de pregatire a preparatelor culinare,
  • de asigurare a igienei si curateniei,
  • de intretinere a retelelor electrice si de incalzire a acestor incinte, etc.

Pe parcursul desfasurarii ROMHOTEL, vor avea loc seminarii si demonstratii culinare care ilustreaza tendintele in gastronomia din Romania si de pe plan international.

apv_1367jpg_preview

Astfel, se vor desfasura master class-uri pe temele:

  • „Cum sa punem in valoare fructele si legumele in preparatele culinare (design, arta si gust)”, sustinute de Frederic Jaunault – campion mondial in sculptura in fructe si legume (carving), titlu obtinut la concursul „Meilleur Ouvier de France Primeur 2011”.
  • “Cum sa fii un bun bucatar si macelar si cum sa pui in valoare partile transate si sa le transformi in terine si alte produse de mezelarie”, sustinute de Jacques Henrio – specialist „charcutier traiteur’’ (specialist in prepararea si designul produselor si preparatelor din carne), campion la „Meilleur Ouvrier de France 1986”, chef jurat in competitii culinare de prestigiu din Franta, membru al Academiei Culinare Franceze si ambasador al chefilor apartinand presedintiei Frantei.

apv_1582jpg_preview

De asemenea, in prima zi a ROMHOTEL  are loc  „Black Sea Food Summit”, primul eveniment regional care reuneste atat „actorii” locali, cat si pe cei internationali, din industria alimentatiei si de food service (servicii de catering), pentru a dezbate pe marginea solutiilor ce deriva din teme precum:

  • lupta contra risipei alimentare : situatie actuala, demersuri, politici si legi;
  • sisteme de management de reducere a risipei in industria Horeca si a alimentatiei publice;
  • protectia mediului din perspectiva selectarii ambalajelor in mod inteligent.

Invitatul principal al Black Sea Food Summit 2016 esteArash Derambarsh (consilier municipal in Paris), initiatorul legii contra risipei din Franta si initiatorul in Comisia Europeana a proiectului aceleiasi legi, la nivel european.

Pe parcursul expozitiei, se desfasoara o serie de demonstratii si concursuri de latte art, dedicate barista, sustinute de SCAE Romania – Asociatia Romana de Cafea de Specialitate.

Concomitent cu Romhotel, in Centrul Expozitional ROMEXPO (Pavilioanele C1-C3), se desfasoara Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna (www.targuldeturism.ro )

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

 

 

Cmentariile sunt închise