Peste 40.000 de turisti isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc

Peste 40.000 de turisti sunt asteptati in minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc, iar preferintele lor se indreapta catre statiunile Mamaia, Vama Veche si Mamaia Nord-Navodari, se arata intr-un comunicat al Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), citat de Aerpress.

„Nu vom avea cifre oficiale, ca de obicei, desi in fiecare an avem asteptari ca Ministerul Turismului sa solutioneze aceasta problema, a absentei cifrelor oficiale in turismul romanesc. Cu toate acestea, estimam ca peste 40.000 de turisti se vor afla pe litoral, cea mai mare parte, in jur de 30.000, in Mamaia. Evenimentele organizate in Mamaia si in Vama Veche atrag cel mai mult atentia si acesta este rezultatul direct al promovarii pe care noi am asigurat-o in ultimii ani. Acolo unde nu se intampla ceva nu se putem astepta sa atragem turisti, iar acolo unde sunt organizate evenimente vom avea rezultate care sa atraga un numar consistent de turisti si un bun start, ca imagine de destinatie, pentru acest sezon 2018” , a declarat Corina Martin, presedinte FAPT.
Pentru acest sezon, Corina Martin estimeaza o crestere de minim 10% a numarului de turisti care vor ajunge pe litoral si de peste 15-20% in Delta Dunarii.

Incepand din 26 aprilie, se da startul evenimentelor in cluburi, pe plaje, in locatii turistice, preponderent in Mamaia, Vama Veche, Mamaia Nord Navodari si orasul Constanta, pentru toate preferintele si pentru toate segmentele de turisti.

„Nu trebuie uitat insa ca Mamaia a dezvoltat, in ultimii ani, si segmentele de ‘Family’, ‘All inclusive’ si „Relax&Spa’, dar si ansambluri de apartamente de vacanta, datorita carora a crescut considerabil capacitatea de cazare in statiune, desi aceste locuri de cazare nu figureaza in vreo statistica privind cifrele de circulatie turistica”, a adaugat Corina Martin.

In ceea ce priveste Delta Dunarii, presedintele Asociatiei Patronale Tulcea-Delta Dunarii, Daniel Ilusca, estimeaza ca in minivacanta de 1 mai, in aceasta destinatie vor fi peste 10.000 de turisti. Aceasta apreciaza ca Delta Dunarii va avea un nou sezon foarte bun si in acest an, dupa cresteri consistente de 20-25% in ultimii ani, ca urmare a eforturilor noastre intense de promovare.

Cmentariile sunt închise