Peste 30.000 de porții de mâncare livrate de Chef Adi Hădean și echipa sa de voluntari către personalul medical și persoanele vulnerabile

După mai bine de o lună de la începutul campaniei Solidar Social, echipa condusă de Chef Adi Hădean a preparat 33.308 de porții de mâncare caldă, ceea ce înseamnă că în jur de 1200 de porții au fost livrate zilnic către personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colentina și către persoanele vulnerabile aflate în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Acțiunea umanitară Solidar Social a crescut cu fiecare zi, prin implicarea voluntarilor care au donat timpul și energia lor (peste 50 de voluntari în bucătărie și la ambalare și peste 30 de șoferi),  prin donațiile sponsorilor, companii importante care susțin proiectul cu cea mai mare parte din ingredientele necesare (Macromex, Penny Market, Unilever, Hochland, Nordic, Univer), și prin donațiile în bani făcute de oameni pe platforma ajutorsocial.ro.

Mâncarea gătită este transportată respectând toate protocoalele de siguranță, cu o flotă de 5 autoutilitare oferite de Autonom și alimentate cu carburant de MOL România și OMV Petrom.

Sunt convins că un om de știință ar putea calcula cu precizie cantitatea de energie oferită de noi –  și prin acest “noi” mă refer la cei peste 80 de voluntari, la toți sponsorii și donatorii, la asistenții sociali din sectorul 6 – acestui demers. Cred că-i uriașă. Cred că a alimentat mii de suflete pentru câteva zeci de zile. Și mai cred că ne-am făcut cu toții un mare bine, pentru că dacă n-am fi avut ocazia să o punem la lucru în folosul cuiva, nu știu cum am fi făcut față acestei perioade. Mulțumesc beneficiarilor noștri pentru munca lor, pentru viața lor și pentru că datorită lor am avut imensa șansă de a nu exploda închiși în case.” – Chef Adi Hădean.

„Solidar Social” este o acțiune umanitară inițiată pe 1 aprilie de Asociația Adi Hădean împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 – București, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari, care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare.

Cmentariile sunt închise