Peste 100.000 de turisti au cheltuit peste 7 milioane de euro pe servicii turistice in „minivacanta” de Paste

Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina si Maramuresul, cele mai cautate destinatii

Aproape 110.000 de romani au petrecut Sarbatorile de Paste in structurile de cazare din tara si au cheltuit peste sapte milioane euro pe servicii turistice, conform unui comunicat emis de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

„Cele mai cautate destinatii au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina si Maramuresul. In schimb, litoralul a strans doar 900 de turisti, „care au acoperit mai putin de o treime din locurile puse de hotelieri la dispozitia lor, deschiderea sezonului estival de Paste pe litoral, anuntata de o asociatie locala, fiind un esec”, au declarat reprezentantii FPTR.

Ca si in anii trecuti, pe primul loc in topul preferintelor romanilor s-au clasat pensiunile rurale. Din cele 75.000 de locuri disponibile in pensiuni s-au vandut 65.000. Pe locul doi, dupa zona rurala, se afla statiunile montane, cu cele de pe Valea Prahovei pe primele pozitii ca atractivitate. Au fost puse la dispozitie 30.000 de locuri in cadrul structurilor din zonele rurale, dintre care 22.000 au fost locuri vandute.

In statiunile montane, tariful mediu pentru vacanta de Paste de anul acesta a fost de 340 de lei de persoana pentru o vacanta de trei nopti.

In ceea ce priveste litoralul, putini hotelieri au avut oferte pentru turistii care au dorit sa petreaca Pastele la malul marii. Anul trecut, pe litoral au ajuns mult mai multi turisti, deoarece Pastele a coincis cu minivacanta de 1 Mai. Majoritatea unitatilor de la mare care au pregatit, totusi, pachete turistice sunt in Mamaia. Au fost puse la dispozitie 3.000 de locuri la mare, dintre care au fost vandute doar 900. Cat priveste unitatile de cazare din Delta Dunarii, potrivit FPTR au fost puse la dispozitie 600 de locuri in cadrul structurilor de cazare, dintre care s-au vandut aproximativ 400 de locuri.

Cmentariile sunt închise