Parmafood aduce pe piata vinurile cramelor italiene Cantina Vignaioli Del Morellino di Scansano, LaDogana si Cantine di Marzo

Parmafood Group Distribution, unul dintre cei mai importanti distribuitori din piata romaneasca de retail si Horeca, si-a extins recent portofoliul cu sapte sortimente noi de vinuri de la trei cunoscute crame italiene: Cantina Vignaioli Del Morellino di Scansano, Ladogana si Cantine di Marzo.

“Vinul Italian se distinge prin eleganta si rafinament, iar publicul roman este din ce in ce mai atent la aceste calitati. Varietatea culinara a romanilor deschide perspective noi in cunoasterea unor soiuri noi de vinuri din diverse regiuni ale Italiei, iar feed-back-ul primit in urma evenimentului de lansare a acestor vinuri pe piata romaneasca ne sustine din plin aceasta idee”, a declarat Dario Pennino, reprezentant al celor trei crame italiene.

De la Cantina Cooperativa Vignaioli del Morellino di Scansano, crama situata in provincia Grosseto, Parmafood aduce pe piata romaneasca Vermentivo sparkling, un spumant cu 85% Vermentivo 85%, 15% Chardonnay,  ideal ca aperitiv, dar si pentru startere calde sau reci; Capoccia -Ciliegiolo un vin floral si fructuos, cu un gust proaspat si echilibrat de cirese si fructe de padure, si tente de flori de camp, perfect pentru paste, carne rosie sau prosciutto; Vignabenefizio – un vin cu note de trandafir si fructe de padure, cacao, ideal pentru grill, branza si peste si Vigna Fiorini – Vementino 85%, Viognier 15% din recolta tarzie, ce se poate asocia cu carne rosie si peste, precum si cu branzeturi proaspete.

Cantina Cooperativa Vignaioli del Morellino di Scansano, infiintata in 1972, este formata astazi de 150 de membri ale caror podgorii se intind pe dealurile din jurul satului Scansano, in provincia Grosseto, acoperind un total de aproximativ 450 de hectare. Gama larga este concentrata pe principalul protagonist al zonei, si anume Morellino di Scansano, care este disponibil in mai multe fatete diferite, demonstrand versatilitatea acestui vin cu ajutorul caruia este definita Maremma Toscana. Acordand intotdeauna o atentie deosebita calitatii vinurilor sale, garantata de numeroase certificate, vinaria se concentreaza pe participarea directa a membrilor sai, impartasind obiectivul comun: vinurile excelente care ajung pe masa clientilor din diverse tari ale lumii.

De la Cantina Di Marzo din regiunea Tufo, provine Greco di Tufo, un vin care combina in mod armonios taninurile specifice vinurilor albe cu aroma de flori de portocal si tente de eucalipt.

In 1647, cand  Scipione di Marzo se stabilea in regiunea Tufo si aducea cu el un soi nobil de vita-de-vie alba, Greco del Vesuvio, putini credeau ca va fi un succes. Insa, Scipione di Marzo cunostea  bine potentialul zonei si credea cu tarie ca acei cativa butasi de vie ii vor aduce faima. Lucru care s-a si intamplat, el devenind un inovator in industria vinului din zona Tufo. Exceptionalul vin Greco din Tufo este cel mai reprezentativ vin alb al regiunii, bucurandu-se de un gust intens, mineral, cu note de citrice si  de migdale amare. In prezent, constructiile care gazduiesc crama reprezinta patrimoniul arhitectural al proprietatii. Situate in centrul orasului, vinaria si palatul formeaza o parte integranta a zidurilor originale ale orasului. Vinaria consta dintr-o serie de pesteri si tuneluri sapate manual de stanca.

De la Agricola LaDogana, din regiunea numita Passo d’Orta, Parmafood distribuie, pe piata romaneasca,  Primitivo, e un vin echilibrat, sec, cu o aciditate placuta si racoritoare, ideal pentru vita, pui si legume si Nero Di Troia, un vin cu gust  placut, armonios, usor astringent ce se combina excelent cu mancaruri picante, carne rosie si ciocolata neagra.

Familia Ladogana face vin de patru generatii si reprezinta una dintre firmele de pionierat in productia de vin organic certificat in Apulia, unde, incepand cu anul 1996, au cultivat struguri numai din viile pe propria proprietate. Agricola Ladogana SRL a fost fondata in 2006 cu scopul de a mentine vie traditia, iar in 2011 a fost construita o noua fabrica, pentru a-si consolida misiunea: adoptarea excelentei in standardele de productie, pentru a oferi vinuri certificate de calitate superioara.Vinaria este situata in zona rurala din jurul orasului Orta Nova, intr-o zona numita Passo d’Orta, in nordul Apuliei. Aceasta se intinde pe o suprafata de 2.100 mp si este compusa din trei zone diferite, destinate productiei, rafinarii si imbutelierii.

Cmentariile sunt închise