Noi produse si preparate in meniul restaurantului IKEA

Retailerul suedez IKEA a diversificat meniul restaurantului sau din incinta magazinului din Baneasa, iar planurile in acest sens vor continua si in perioada urmatoare. In luna aprilie a acestui an, meniul Restaurantului IKEA s-a extins cu un nou produs, si anume chiftelute vegetariene si chiftelute de pui. Chiftelutele de pui nu contin gluten si nici lactoza si presupun un consum redus de apa in procesul de preparare, iar cele vegetariene nu contin niciun ingredient de origine animala. De la 1 septembrie a.c, orice meniu de chiftelute va putea fi comandat la jumatate de portie pentru copii, la jumatate din pret.

De asemenea, de la 1 septembrie a.c., in Restaurantul IKEA, in Bistro si in Magazinul de Delicatese Suedeze vor fi disponibile noi produse: iaurt inghetat, la 3 lei paharul, apa fructata ce va contine cu 50% mai putin zahar fata de sucurile existente in prezent la dozatoarele cu reumplere gratuita si noi meniuri sanatoase in Restaurant. Alte noutati asteptate pe parcursul anului sunt: Ice Tea cu arome de pin si mesteacan, gustari din legume uscate si nuci in Magazinul de Delicatese Suedeze, gustari sanatoase si sandwich-uri la Bistro.

Din martie 2015, deseurile organice de la restaurantul IKEA sunt trimise catre o fabrica de biogaz, iar pana in luna august, 5.840 kilograme de deseuri au fost transformate in biomasa.

Doar 22% dintre bucuresteni gatesc acasa in timpul saptamanii

Odata cu lansarea noului catalog, IKEA 2016, a fost prezetata si o noua analiza IKEA Group la nivel international. Life at Home Report are ca tema activitatile de zi cu zi legate de mancare si modul in care ne influenteaza ele starea de bine. Studiul global este bazat pe vizite desfasurate de companie in casele oamenilor, pe studii interne ale IKEA Group, precum si pe raspunsurile a peste 8.500 de locuitori din 11 capitale ale lumii la un chestionar IKEA. Compania IKEA Romania a replicat studiul si la nivel local: cea de-a doua editie a studiului Life at Home Report cerceteaza modul in care gatesc, servesc si isi depoziteaza mancarea locuitorii din Bucuresti. Datele au fost obtinute printr-un chestionar online distribuit prin  e-mail si au raspuns 1.009 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.

Dintre rezultatele studiului:

·         74% dintre bucuresteni sunt curiosi sa testeze noi feluri de mancare
·         Desi 79% au incredere in calitatile lor de bucatari, doar 22% dintre bucuresteni gatesc acasa in timpul saptamanii. Mai mult de jumatate dintre acestia (58%) spun ca timpul este principalul motiv pentru care ajung sa renunte la gatit
·         In comparatie cu media indicata in sondaj pe locuitorii altor capitale, bucurestenii spun ca au fost pretentiosi cu mancarea in copilarie cu procent cu 9% mai mare
·         7 din 10 bucuresteni folosesc telefoane mobile sau tablete in timpul mesei, dar 52% nu se simt bine atunci cand altcineva foloseste telefonul la masa
·         Copiii joaca un rol important in bucatarie si in alegerea mancarii. 1 din 2 parinti crede ca este important sa implice copiii in activitatile din bucatarie si pentru 43% dintre bucurestenii intervievati, copiii au un cuvant de spus in alegerea felurilor de mancare
·         Desi declara ca se bucura atunci cand gatesc alaturi de familie si prieteni (75%), foarte putini dintre bucuresteni isi pregatesc mesele impreuna (22%).

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise