Ministerul Turismului are in plan reducerea cotei TVA pana la 5% pentru pentru hoteluri, restaurante, catering si activitati recreative

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Turismului, planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018 cuprinde mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania, printre care si aplicarea cotei de TVA de 5% pentru anumite domenii.

Aceste domenii sunt: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea, activitatile sportive, recreative si distractive. Turismul va avea cea mai mica cota a TVA dintre toate sectoarele economice.

Masuri pentru stimularea turismului balnear

De asemenea, o alta masura care vine in intampinarea stimularii turismului din Romania dar si cu efecte asupra sanatatii populatiei va fi deblocarea turismul balnear prin redevente ZERO pentru apa geotermala si apa minerala natural utilizata pentru consumul populatiei la buvetele publice.

In plus, autoritatile locale si societatile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investitii, banii destinati special dezvoltarii si modernizarii statiunilor balneare.

Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investitii de minim 1 miliard de euro prin proiecte in urmatorii 10 ani. Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste masuri in contextul in care o treime dintre izvoarele termale si minerale ale Europei sunt in tara noastra.

„Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de functionare a serviciilor in domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea Romaniei ca destinatie turistica si cresterea numarului de turisti autohtoni si straini. Un prim pas, in acest sens a fost facut prin memorandumul de descentralizare in sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern , astfel autoritatile locale urmeaza sa preia o parte dintre atributiile ministerului”, se precizeaza in comunicatul institutiei.

Cmentariile sunt închise