KFC, Pizza Hut si PHD, reunite sub umbrela Sphera Franchise Group

Retelele KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery au fost reunite sub umbrela Sphera Franchise Group, crearea noii companii reprezentand o modalitate mai eficienta de gestionare a brandurilor din portofoliu, potrivit unui comunicat de presa. Ca urmare a acestei decizii, compania opereaza, in sistem de franciza, aproximativ 100 de restaurante cu peste 4.000 de angajati in Romania, Republica Moldova si in zona de nord-est a Italiei, cu vanzari totale anuale de peste 130 de milioane de euro.

Suntem mandri sa anuntam lansarea Sphera Franchise Group S.A, cel mai mare grup de restaurante din Romania. Planul nostru este sa avem o crestere sustenabila si o dezvoltare constanta a brandurilor noastre, dovedind un angajament pe termen lung pe piata din Romania. Suntem convinsi ca infiintarea noii companii este o validare ferma a acestor obiective. Fiind un jucator cheie in economie, avem incredere ca in aceasta formula vom creste mai mult si vom avea posibilitatea sa atragem noi branduri in portofoliu, gestionand si mai eficient resursele de care dispunem si imbunatatindu-ne constant performanta pe piata”, a declarat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group S.A.

Din punct de vedere al actionariatului, structura Sphera Franchise Group S.A. ramane aceeasi, Lucian Vlad, Radu Dimofte si Nicolae Badea fiind cei trei actionari ai companiei.

Lantul de restaurante KFC detine, in Romania, 63 de restaurante atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti sau Brasov. De asemenea, opereaza doua restaurante la Chisinau, Republica Moldova si unul la Verona, in zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piata din Romania in 1994, odata cu deschiderea primei locatii din Calea Dorobantilor, iar in prezent detine 21 de restaurante la nivel national.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, furnizeaza produse numai la pachet si prin livrare. Brandul a intrat pe piata romaneasca in decembrie 2007, odata cu deschiderea primei locatii in zona Vitan din Bucuresti. In prezent, Pizza Hut Delivery detine 12 unitati in Bucuresti si cate una in Brasov, Cluj si Popesti Leordeni.

Brandurile KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery apartin grupului american YUM! Brands.

Cmentariile sunt închise