Iulia Scavo este cel mai bun somelier din Romania, castigand Trofeul Someleriei 2018

Iulia Scavo a fost desemnata cel mai bun somelier din Romania, castigand concursul Trofeului Someleriei 2018, a carui finala a avut loc in seara de 26 septembrie, la Hotel Pullman. Iulia Scavo, marea castigatoare, a fost urmata de Marian Muntean, Filip Florian Zota si Ionut Andries, clasati pe locurile I, II si III.

In finala au concurat 4 candidati, dintr-un total de 12 concurenti inscrisi, dupa o prima etapa a competitiei ce a avut loc la Hotel New Montana din Sinaia. Acestia au venit la Bucuresti pentru a demonstra juriului calitatile, pasiunea si abilitatile si pentru a incanta publicul cu un specatcol incarcat de pasiune. Probele propuse in finala au fost complexe si create special pentru a evidentia rafinamentul, experienta si pregatirea de top a celor patru finalisti: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, precum si simularea interactiunii dintre client si somelier in restaurant.

Castigatoarea marelui premiu, un somelier cu o experienta de 10 ani, a dat dovada de o cunoastere amanuntita a bauturilor, o paleta larga de informatii complementare acestui domeniu si o usurinta uimitoare in comunicarea cu clientul, facilitata de excelenta stapanire a limbilor engleza, franceza si romana.

“Vinul este cultura, patrimoniu, vibratie dar si corpuscul condensat ce da sete de cunoastere. In acest microcosmos corpuscular se ascunde un univers care surprinde cu fiecare carte deschisa, fiecare peisaj viticol contemplat, fiecare om in spatele unei povesti cu vinuri, si mai ales cu fiecare pahar degustat. O lume intreaga intr-un pahar de cultura, cu istorie, geografie, geologie, stiinte exacte sau naturale, chimia noastra intrinseca, rigoarea matematica a stiintei viti-vinicole, hazardul majestuos al naturii, dar si un spirit ce se asociaza in mod fericit cu artele vizuale, auditive, si evident arta culinara. O suma de elemente pretioase in care m-am regasit pas cu pas de zece ani pentru a ma pierde pentru totdeauna cu pasiune!”, a declarat Iulia Scavo.

De origine din Romania, Iulia Scavo a terminat facultatea de matematica si inginerie din Lyon. Pasiunea pentru somelerie a fost mai puternica, fapt ce a dus la urmarea unor cursuri de specialitate si a unui master in marketingul bauturilor. Experienta si-a spus cuvantul si de-a lungul timpului a reusit sa cucereasca nu numai juriul Trofeului Someleriei, ci si juriul marilor competitii internationale, fiind in momentul actual detinatoarea a peste 17 trofee la cele mai importante competitii din lume. Marele premiu din cadrul competitiei Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Gruop, ii va da posibilitatea sa reprezinte la cel mai inalt nivel Romania. Pe langa reprezentarea la nivel international, Iulia vrea sa aiba un rol activ in industria vinurilor pe plan local, avand un plan ambitios de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri, de a impartasi toate cunostintele asimilate pana acum in vederea lansarii si propulsarii in industrie a celor mai talentati si pasionati romani.

Marele premiu a fost  acordat de Alexandrion Group si Asociatia Somelierilor din Romania (ASR), organizatorii celei de-a 15-a editie a Trofeului Someleriei, cea mai importanta competitie din industria vinului.

Prin organizarea Trofeului Someleriei dorim sa promovam aceasta industrie si sa ne asiguram ca primeste sustinerea de care are nevoie. Suntem mandri sa fim parte componenta in dezvoltarea unui domeniu poate nu atat de promovat in tara, dar atat de respectat pe plan international si sa oferim o rampa de lansare pentru cei mai talentati si dedicati somelieri. In seara aceasta, cei patru finalisti au oferit un adevarat spectacol, toti fiind la un nivel avansat in arta someleriei. Avem incredere ca Iulia ne va reprezenta atat pe plan local, cat si pe plan international, la cel mai inalt nivel”,  a declarat Razvan Vasile, CEO Alexandrion Trading.

Cmentariile sunt închise