„Il Tavolo dello Chef”, clase de gatit sub indrumarea bucatarilor Marco Magri si Franz Conde la Athénée Palace Hilton

Roberto’s, restaurantul italian al hotelului Athénée Palace Hilton, gazduieste, incepand cu 3 mai a.c., sub conceptul „Il Tavolo dello Chef”, clase de gatit sub indrumarea bucatarilor Marco Magri si Franz Conde, in fiecare seara de miercuri.

In cadrul claselor de gatit oaspetii vor fi intampinati cu aperitive, se vor familiariza cu bucatarii, cu sommelierul restaurantului si cu ceilalti participanti la masterclass, vor avea parte de degustari de vin si vor pregati impreuna cu chefii antreuri si un fel principal de mancare (paste sau risotto), pe care le vor servi ulterior in cadrul unei cine „tutti a tavola”.

„Il Tavolo dello Chef este o oportunitate deosebita de a savura o cina exclusivista gatita la minut, in timp ce Chef Marco Magri, bucatarul-sef al restaurantului Roberto’s, si Executive Chef Franz Conde le impartasesc oaspetilor din secretele adevaratei cucina italiana. Ambii sefi au lucrat cu legendarul Aimo Moroni, de la vestitul restaurant cu 2*Michelin „Il Luogo de Aimo e Nadia” din Milano, si au creat conceptul si meniul pentru Roberto’s Bucuresti si pentru Roberto’s Amsterdam. Pasiunea pentru mancare si conservarea patrimoniului culinar italienesc fac parte din filozofia Roberto’s, de aceea Il Tavola dello Chef isi propune sa raspandeasca traditiile culinare si viticole din Italia prin intermediul retetelor autentic italienesti, si sa le ofere oaspetilor un mod deosebit de a experimenta bucataria italiana”, precizeaza oficialii Athénée Palace Hilton.

Il Tavolo dello Chef are loc in fiecare miercuri, intre orele 18.00 – 21.30, din mai pana in iunie. Saptamanal, restaurantul Roberto’s va deveni un adevarat centru al schimbului de experienta si al dezvoltarii tehnicilor culinare, oaspetii avand ocazia de a se bucura atat de ambianta placuta si de bucataria italiana specifica restaurantului, cat si de conversatii cu cei doi bucatari, pe diverse teme privind ingredientele si tehnicile de gatit.

„Bucataria italiana este o bucatarie simpla, nu este o bucatarie elevata  –  gustul ei este dat de ingredientele proaspete si naturale si aceasta simplitate o face atat de de gustoasa „, spune Chef Marco Magri.

O sesiune de gatit costa 250 RON de persoana si poate fi rezervata pana in ziua desfasurarii cursului.

Chef Franz Conde este Executive Chef Athénée Palace Hilton din 2016, dupa ce a lucrat timp de noua ani la Hilton Amsterdam, unde a dezvoltat si lansat meniul si conceptul restaurantului Roberto’s Amsterdam si cartea de bucate Roberto’s Pura Cucina Italiana. Anterior, Chef Conde a fost Executive Sous Chef la Ciragan Palace Kempisnski Istanbul, numit in mod constant unul dintre cele mai bune hoteluri din Europa si din lume, Executive Chef la Gaucho Restaurant Group (UK) si Head Chef al restaurantului Aragua in Dartmouth (UK). Dezvoltarea sa profesionala se datoreaza unor mari nume din industria gastronomiei, precum Patrick Dwyer si  Armando Scannone, cu care a avut placerea ca lucreze de timpuriu.

Chef Marco Magri este bucatarul de origine italiana al restaurantului Roberto’s din cadrul Athénée Palace Hilton, fiind alaturi de echipa restaurantului din anul 2013. Chef Magri si-a inceput cariera in domeniul gastronomiei in Milano, apoi in diverse restaurante de lux atat din Italia, cat si din alte tari precum Franta, Japonia sau Maldive. Printre ultimele sale pozitii s-au numarat acelea de Executive Chef in cadrul hotelului Ramada Plaza din Milano si Executive Chef in cadrul congomeratului de hoteluri si sali de banqueting Convivium, Italia. Acum Marco este responsabil cu asigurarea bunei functionari a bucatariei restaurantului Roberto’s, oferind oaspetilor o experienta gastronomica de exceptie.

Cmentariile sunt închise