Hotelul Lido se va redeschide pe 24 ianuarie

Închis în 2010, renumitul hotel amplasat pe B-dul Magheru urmează să fie redeschis la sfârșitul lunii ianuarie, după mai multe amânări.

Hotelul Lido a fost preluat în urmă cu doi ani de omul de afaceri Mohammad Murad de la moștenitorii celui care l-a construit, dr. Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru și ambasador în anii ’40, deposedat ilegal de comuniști. Contractul de închiriere între operator și proprietari a fost încheiat pe o perioadă de 15 ani, cu drept de cumpărare la finalul termenului.

Mohammad Murad, care mai controlează și lanțul de hoteluri Phoenicia și hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere (Neptun-Olimp), Majestic (Mamaia, Olimp și Jupiter), Perla (Mamaia) și Forum (Costinești), a investit în renovarea clădirii Lido suma de 5 milioane de euro. Hotelul se va numi Lido Phoenicia, va fi clasificat la 4 stele și va avea 115 camere, dintre care 18 apartamente.

Hotelul Lido a fost inaugurat în anii ’30, la acea vreme fiind cel mai modern hotel din București și singurul care avea o piscină închisă, cu valuri artificiale.

Mai multe imagini cu interiorul reamenajat al hotelului Lido sunt disponibile aici

Sursa foto: pagina Facebook Lido Phoenicia

Cmentariile sunt închise