Grupul Puratos aduce programul Cacao-Trace™ și în România, un program unic de sustenabilitate pentru producția de ciocolată

Puratos România, parte a Grupului Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative, cu expertiză în aplicaţii finite pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie, investește în sustenabilitate și lansează și în România, programul Cacao-Trace™ gândit să ridice standardele de calitate în industria ciocolatei.

Prin acțiunile acestui program, Puratos își ia angajamentul de a returna 10 eurocenți din fiecare kg de ciocolată sustenabilă vândută direct comunităților de fermieri care trăiesc din agricultura cu cacao. Campania a fost lansată de grupul Puratos în anul 2016 și până acum a strâns aproape 2 milioane de euro, sumă care a contribuit fie la suplimentarea veniturilor fermierilor cu două salarii, fie ca investiții în comunitățile locale. Astfel, prin programul Cacao-Trace™ s-au construit 6 școli, o maternitate și 23 de stații de apă potabilă pentru satele din Papua Noua Guinee, Vietnam și Coasta de Fildeș și s-au oferit 500 de burse școlare pentru copiii fermierilor înrolați în program.

În România, Puratos îi încurajează pe toți producătorii de dulciuri, fie că sunt cofetării sau ciocolaterii, să se alăture campaniei folosind ciocolată sustenabilă în rețetele lor, sprijinind, astfel, producția de cacao la nivel global.

Pe plan local, Puratos România înlocuiește patru dintre cele mai populare sortimente de ciocolată Belcolade Selection cu versiunile lor realizate din boabe de cacao certificate Cacao- Trace: Belcolade Selection Noir CT, Belcolade Selection Lait CT, Belcolade Selection Blanc CT, Belcolade Selection Amber CT.

Gama nouă, apreciată pentru gustul extraordinar, dar și pentru performanța excelentă, creează valoare adăugată de la fermier la consumator, prin 2 elemente diferențiatoare – gustul superior obținut printr-un proces controlat de fermentare și veniturile suplimentare obținute din Bonusul de Ciocolată.

„Toți clienții noștri și nu numai, pot schimba lumea alăturându-se Programului Cacao-Trace™.

Sute de mii de fermieri de arbori de cacao trăiesc la limita sărăciei extreme și dacă nu sunt susținuți vor renunța la acest tip de culturi. Sustenabilitatea este o obligație civică pentru noi toți, cei din această industrie, dar și pentru consumatori.

Ne dorim ca până la finalul anului 2025, să producem și să comercializăm doar ciocolată sustenabilă”, a declarat Gabriela Bereș, country manager Puratos România.

Pentru un producător global de ciocolată reală, dar și de cuverturi de ciocolată, masa de cacao este un ingredient strategic în procesul de producție. Cacao-Trace™, programul de sustenabilitate conceput de Puratos vine direct în sprijinul fermierilor de cacao și oferă consumatorilor finali șansa de a savura ciocolată veritabilă cu gust excepțional mulți ani de acum înainte.

Programul respectă toate elementele clasice ale altor campanii de certificare sustenabilă, însă aduce unicitate prin modul de abordare, concentrându-se pe gustul superior al boabelor Cacao-Trace™. Fermentarea este o etapă esențială în dezvoltarea potențialului de aromă al boabelor, iar acest proces se desfășoară în centrele noastre locale post-recoltare, sub stricta supraveghere a experților Puratos. Prin controlul acestui proces, ne asigurăm că doar boabele de cacao de cea mai bună calitate se transformă în delicioasa ciocolată Cacao-Trace™, iar gustul său extraordinar aduce beneficii tuturor, în special, fermierilor de cacao care primesc un bonus financiar din prețul fiecărui kilogram de ciocolată vândut de Puratos.

Cmentariile sunt închise