FoodService & Hospitality Expo 2024 – Un succes remarcabil și o prezență peste așteptări
În perioada 16-18 noiembrie, Hala Laminor a fost gazda unui eveniment de referință pentru industria ospitalității din regiunea de sud-est a Europei: FoodService & Hospitality Expo 2024. Peste 22.500 de vizitatori, din care peste 1.000 au venit din afara țării, iar mai mult de 40% din afara capitalei, și-au dat întâlnire cu 250 de expozanți români și 60 de expozanți internaționali. Cu un focus pe colaborare, inovație și excelență, evenimentul a demonstrat încă o dată importanța unității în dezvoltarea acestei industrii.
În cadrul Expo au avut loc semifinala și finala Arena Bucătarilor, unde cei mai talentați bucătari s-au întrecut pentru a demonstra creativitate și tehnici culinare de top. Locul I a fost câștigat de Paul-Andrei Antohi, urmat de Mirel-Cristian Ruha și Mihai Robert Petre. Alte două concursuri au replicat atmosfera din cadrul unor competiții internaționale: The Dessert Journey: Ephemeral Sweets, o competiție dedicată artei deserturilor, unde echipa formată din Murgoci Diana și Mitrea Florentina a câștigat locul I, urmată de echipa Elsayed AbderFatth și Ahmed sai Dahmed pe locul II și echipa Andreea Buzatu și Cristina Micu locul III; și The Romanian Pizza Challenge, unde Rad Filip-Darius a impresionat juriul și a câștigat locul I, urmat de Goițescu Gheorghe – locul 2 (din partea grupului City Grill) și Miță Denis Gabriel – locul 3.
Pe lângă acestea, s-au acordat și trei distincții simbolice pentru acele branduri care s-au remarcat prin eforturi considerabile în designul de stand, activări interesante sau acțiuni de promovare intense: Best Stand Design Award: Omnia Gusti, Flavor Excellence Distinction: Metro România, Outstanding Engagement Award: Aquila și Parmafood și Remarkable Brand Promotion Award: Ion Moș.
De asemenea, demonstrațiile live pe scena principală au fost susținute de nume mari din gastronomie precum Chef Alex Cîrțu, Giuseppe Angino, și Mehrzad Moghazehi, în timp ce sala de conferință dedicată workshop-urilor a captivat vizitatori și expozanți deopotrivă cu teme precum „Future of FoodTech” sau „Ingredientul local – un asset pentru HoReCa”.
În urma succesului acestei ediții, organizatorii Silvia Ion și Odai Shabb promit o ediție 2025 și mai spectaculoasă, reafirmând rolul crucial al FoodService & Hospitality Expo, singurul eveniment de profil din regiune care oferă acces la o gamă largă diversificată de soluții pentru derularea eficientă a unei afaceri în Horeca.
Silvia Ion este Managing Partner al Horeca Insight și inițiatoarea FoodService & Hospitality Expo, a seriei de conferințe Horeca Next Level și a celei mai longevive gale – Horeca Awards – care recompensează de 17 ani fără întrerupere eforturile profesioniștilor din ospitalitate.
Odai Shhab este co-organizator FoodService & Hospitality Expo, cu o experiență de peste 12 ani în domeniul Food Service. Odai s-a afirmat ca lider de opinie și strateg în acest sector, fiind parte din board-ul mai multor companii de profil și co-fondator al platformei Qurater.
Cmentariile sunt închise