Foodbloggerul Cristina Mazilu a deschis Mazilique Studio, primul ”open kitchen and studio” din București

Cristina Mazilu, journalist, foodblogger și bucătar de plăcere, a deschis recent porțile Mazilique Studio, primul ”open kitchen” din București. În cei peste șapte ani de blog culinar, Cristina Mazilu și-a adunat prietenii în diferite ei peripeții gastronomice sau turistice, iar acum semnează și găzduiește Mazilique Studio, un ”loc de joacă” pentru ateliere de gătit, ședințe foto ori lansări de produse și, desigur, testări de rețete și meniuri.

”Mi-am dorit o bucătărie deschisă, un spațiu care să adune oamenii în jurul mesei. Pe lângă mâncare, am vrut un loc care să creeze momente. De asta m-am și apucat de gătit, pentru că era o experiență pe care o puteam împărți cu ceilalți – să faci ceva, să oferi, să vezi că oamenii se bucură și, astfel, să primești și tu înapoi”, povestește ea despre conceptul acestui open kitchen.

În luna octombrie a anului trecut, Cristina Mazilu anunța lansarea acestui studio pe blogul său drept cel mai plin de entuziasm proiect al carierei ei, fără a lăsa multe detalii cititorilor. Rând pe rând, lună după lună, ea a revenit pe blog cu update-uri de pe șantier, cu povești cu țevi sparte, cu tigăi de cupru, cu pereți sparți și despre nenumărătele decizii pe care a trebuit să le ia.

În luna martie, în prezent, Cristina și-a încheiat aventura pe șantier, și-a mutat sutele de farfurii la studio, și-a trecut semnătura pe perete și a deschis efectiv ușile Mazilique Studio. Acesta este plasat într-o zonă veche a Bucureștiului, pe Făinari nr. 5, și a fost amenajat cot la cot cu arhitecta Eliza Yokina, co-fondatoare a biroului de arhitectură SYAA.

Cele două au creat împreună un spațiu în jurul mesei, o masă lungă pentru a acomoda toată lumea, ”un spațiu în care lucrurile să se desfășoare firesc”. Studioul e menit să redea cu fidelitate o atmosferă reală cu cea din bucătăria de acasă, de spațiu viu destinat întâlnirilor gurmande și prietenilor memorabili.

Mazilique Studio găzduiește deja prieteni și mese dedicate acestora, iar spațiul plin de lucruri personale, lumină naturală și condimente de prin împrejurul lumii creat de Cristina Mazilu nu poate decât să inspire la mai multe astfel de locuri care să te facă să te simți bine, să te simți ca acasă.

Cmentariile sunt închise