Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) devine membru HOTREC

Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) – este prima organizație patronală din turismul românesc și cea mai reprezentativă din industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în peste 41 localități (24 județe) și cumulând peste 16.500 camere în proprietățile hoteliere membre.

 „Colaborarea cu FIHR și extinderea calității de membru HOTREC în România au venit într-un moment critic pentru industria noastră, când sprijinul reciproc, schimbul de informații și cele mai bune practici vor fi cruciale”, a declarat doamna Marie Audren, Director General HOTREC. „Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu FIHR și să contribuim împreună la supraviețuirea și recuperarea sectorului hotelier european”.

Pe 1 iunie 2021, a avut loc Adunarea Generală HOTREC, în cadrul căreia afilierea FIHR la HOTREC începând cu 1 ianuarie 2021 a fost confirmată oficial, în unanimitate de membrii HOTREC.

 

„Este foarte important ca industria noastră să rămână unită, să împărtășească cele mai bune practici între țări și să armonizeze efortul nostru comun de a depăși vremurile dificile de pandemie.  Pentru România, afilierea FIHR la HOTREC are loc în momentul potrivit și reprezintă o mare oportunitate de a ne dovedi rădăcinile europene și valorile comune.  Suntem încrezători într-o colaborare excelentă, cu efecte pozitive pentru HOTREC, pentru FIHR, pentru companii, angajați și mai ales în beneficiul turiștilor noștri”, a adăugat dl Calin Ile, Președinte FIHR.

 

HOTREC reprezintă industria hotelieră, a restaurantelor și a cafenelelor la nivel european. Sectorul numără în total aproximativ 1,8 milioane de întreprinderi, 99,5% fiind întreprinderi mici și mijlocii (91% sunt microîntreprinderi, adică angajează mai puțin de 10 persoane). Aceste companii reprezintă aproximativ 60% din valoarea adăugată. Industria asigură aproximativ 10 milioane de locuri de muncă numai în UE. Împreună cu celelalte industrii turistice, turismul reprezintă treia cea mai mare industrie din Europa. HOTREC reunește 44 de asociații naționale care reprezintă interesul acestei industrii în 33 de țări europene diferite.

FIHR este afiliată la Confederația Patronală Concordia, o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri din România, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. Concordia este singură confederație patronală românească afiliată la International Organization of Employers și Business Europe.

 FIHR este membru fondator al Alianței Pentru Turism (APT), o structură informală deschisă și constituită voluntar, din care fac parte 22 organizații patronal-profesionale importante din turismul românesc. APT este construită ca o platformă formală de colaborare între membrii ei, organizații care au ca scop dezvoltarea sectorului turistic din România și care respectă principii legale și etice în afaceri.

FIHR a câștigat premiul „Industry Hero” la Romanian TopHotel Awards pentru eforturile depuse in perioada pandemiei de a susține industria ospitalității din Romania.

FIHR joacă un rol important în advocacy, educație, promovare și turism durabil.

 

Cmentariile sunt închise