Fabrica de ambalaje personalizate, Crescento Packaging, a investit peste 7,6 milioane de euro la Iași

Crescento Packaging

Crescento Packaging, cu peste 25 de ani de experiență în industria tipografică, continuă să se impună ca unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje de unică folosință din România. Specializată în producția de pahare, farfurii și cutii de carton pentru industria HORECA, compania oferă soluții de ambalare care respectă cele mai înalte standarde de igienă și siguranță.

În contextul dinamic al industriei HORECA și cea a producătorilor de ambalaje, Crescento Packaging se distinge prin trei piloni importanți, care stau la baza companiei: calitate, sustenabilitate și inovație. Fie că este vorba de supermarket-uri, lanțuri fast-food prezente în zonele de food-court din mall-uri, sau lanțurile de vending, compania este alături de clienții săi cu soluții prietenoase cu mediul și produse reciclabile de înaltă calitate.

Conștientă de necesitatea de a se dezvolta și de a-și extinde producția la nivel european, Crescento Packaging a făcut un pas important în acest sens: în 2023, compania a inaugurat o nouă fabrică modernă cu o suprafață de 4000 mp în Parcul Industrial Miroslava, județul Iași, pentru a face față exigențelor pieței și cerințelor din ce în ce mai mari din partea clienților săi.

”Astăzi, avem una dintre cele mai organizate și igienizate fabrici de packaging din sud estul Europei. Ne distingem prin diversitatea și versatilitatea gamei noastre de produse, care acoperă toate dimensiunile necesare pentru pahare, începând de la 4 oz și ajungând până la 16 oz. Totodată, varietatea extinsă de dimensiuni și forme pentru farfurii pe care le avem în portofoliu, sunt complet adaptate nevoilor pieței. La fel și pentru cutiile de carton. Acestea includ toate formele și dimensiunile esențiale pentru necesitățile variate ale unui restaurant. Suntem dedicați furnizării de soluții complete de ambalare, care să răspundă celor mai exigente cerințe ale industriei ospitalității și facem asta din grijă pentru utilizatorul final, care are parte de un ambalaj calitativ, construit cu grijă pentru mediu.” – a declarat Grigore Vasile, CEO.

Relocarea și extinderea capacității de producție au adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește calitatea și logistica proceselor. Comparativ cu sfârșitul anului 2022, Crescento Packaging și-a dublat capacitatea de producție a paharelor și farfuriilor de unică folosință din carton, ajungând la o capacitate lunară de 45 milioane pahare, 12 milioane farfurii  și 22 milioane cutii.

În ultimii ani, au fost efectuate investiții substanțiale în modernizarea și tehnologizarea liniilor de producție. Aceste tehnologii permit realizarea unei producții eficiente și calitative, în conformitate cu cerințele specifice ale industriei HORECA.

Crescento Packaging are în prezent 105 de angajați, fiecare având un rol important în dezvoltarea și buna funcționare a companiei. Mai mult, pentru că planurile de dezvoltare sunt în continuare ambițioase, compania va crea în viitorul apropiat alte 25 de locuri de muncă, mărind astfel impactul pozitiv asupra comunității.

Pentru dezvoltarea capacității de producție, pe terenul de 13.000 mp va fi construită o nouă hală de 3.000 mp până în noiembrie 2024, ajungând la o suprafață totală a fabricii de 7.000 mp. Conform dorinței companiei de a evolua și de a rămâne un lider în industrie, ambele hale vor fi certificate BRCGS Packaging Materials, standard de calitate recunoscut la nivel global și va beneficia de o investiție de 5 milioane euro.

 

Cmentariile sunt închise