Loc pe podium pentru echipa României la World Sushi Cup

Echipa României la World Sushi Cup, sub îndrumarea echipei ZenSushi, a obținut locul I la categoria „Creative Sushi Open Competition”, locul 3 în clasamentul general și premiul special „Yamasa Soy Sauce” la competiția desfășurată în perioada 18-20 ianuarie 2024 la Tokyo. Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru experți în gastronomia japoneză și bucătari din întreaga lume să-și pună la încercare creativitatea și măiestria în arta bucătăriei clasice japoneze numită EDO-MAE.

Zaharia Sorin a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupând în același timp locul 3 în clasamentul general. Andrei a primit totodată premiul special “Yamasa Soy Sauce”, iar Iulian Constantin a obținut al doilea Dan, certificare care atestă înalte cunoștințe în stilul clasic de preparare a bucătăriei japoneze EDO-MAE și distincția onorifică de Goodwill Ambassador în România acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia. În conformitate cu tradiția, sistemul de gradare „dan” este corelat cu extinderea cunoștințelor, perfecționarea tehnicilor și dezvoltarea unei înțelegeri fundamentate a domeniului.

Sunt onorat de titlul de Goodwill Ambassador acordat de Ministerul Agriculturii din Japonia, dovada călătoriei noastre și a evoluției în universul sushi-ului. Cu cel de-al doilea Dan în sushi și succesul impresionant al bucătarilor șefi din echipa ZenSushi, simt că ne-am conectat cu arta culinară japoneză ca parte din visul nostru de a desăvârși prepararea sushi.

Echipa României se antrenează intens în Japonia, explorând și asimilând metodele tradiționale de pregătire a sushi-ului în stil Edo Mae. Ne străduim să creăm nu doar experiențe gastronomice memorabile, ci să ducem arta noastră la nivel de excelență.”, a declarat Constantin Iulian, Președintele onorific al juriului, coproprietar al lanțului de restaurante ZenSushi, organizatorul Romanian Sushi Cup.

World Sushi Cup Japan este un o competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association  și sponsorizată de Ministerul Japonez de Agricultură cu scopul de a eleva standardele din gastronomie și de a identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc.

Cmentariile sunt închise