Echipa de jurati care realizeaza evaluarile pentru ghidul „Cartea Vinurilor Romanesti” a ales cele mai bune 10 vinuri din Romania si Moldova

Echipa de jurati care evalueaza vinurile volumului trei al ghidului „The Wine Book of Romania/ Cartea Vinurilor Romanesti” a avut, in acest an, misiunea suplimentara de a crea o lista a celor mai bune 10 vinuri, ce pot reprezenta Romania si Moldova cu cinste, oriunde in lume.

Fara sa fie un clasament propriu-zis, pentru ca toate cele 10 vinuri intra in categoria 4,5-5 stele, iata lista:

Crama Bauer – Petit Verdot 2016 (rosu)
Crama Rasova – Rose 2017
Davino – Flamboyant 2014 (rosu)
Domeniile Tohani – Apogeum Feteasca Neagra 2014 (rosu)
Gitana Winery – Petite Sophie (alb) 2015
Lacerta Winery – Cuvee X 2015 (alb)
Mosia Galicea Mare – Feteasca Neagra 2016 (rosu)
Petro Vaselo – Spumant Bendis Rose
Serve – Terra Romana rose 2017

Cele 10 vinuri vor putea fi degustate in cadrul urmatoarelor doua editii ale RO-Wine| The International Wine Festival of Romania, programate sa se desfasoare la Cluj (27-28 octombrie 2018) si Bucuresti (25-26 mai 2019).

„La fel ca in cazul editiilor anterioare, selectia preliminara, in urma careia au fost alese vinurile de peste 4 stele, a fost facuta de autorul cartii, Marinela V. Ardelean, de-a lungul unui turneu de degustari care a inclus toate cramele participante la acest proiect. Cele aproximativ 100 de probe au ajuns apoi in fata unui juriu international, format din experti de talie mondiala, care au avut misiunea de a confirma nivelul de calitate necesar pentru a fi incluse in The Wine Book of Romania si, suplimentar, de a alege cele mai bune zece vinuri nascute din ultimele recolte ale Romaniei si Moldovei. Cea de-a treia editie a Al treilea volum „The Wine Book of Romania /Cartea Vinurilor Romanesti” va fi publicat de catre Editura Humanitas si va ajunge in fata cititorilor in toamna acestui an”, au precizat organizatorii RO-Wine| The International Wine Festival of Romania.

Marinela V. Ardelean este presedintele juriului, iar echipa de jurati este alcatuita din:

Susanne Reineck-Bauer – Oenolog si inginer viticultor, Susanne Reineck-Bauer este omul din spatele celui mai influent concurs de vinuri din Germania, Mundus Vini, la care a condus diverse sectiuni incepand din 2002 si al carui CEO a devenit in 2014. In calitate de sef al Meinigers Winetest (2008-2012), a contribuit fundamental la nasterea unui sistem national de evaluare a cramelor si a vinurilor din Germania.

Paul Robert Bloom – Unul dintre cei mai experimentati degustatori de vin din Europa, olandezul Paul Robert Bloom are o vechime de peste 40 de ani ca jurat in concursurile internationale de vin. Dincolo de aceasta calitate, este scriitor de vin si lector la Academia Olandeza de Vin, unde preda lectii despre vinurile din Europa de Sud-Est.

Helmuth Koecher – Recunoscut international pentru celebrul sau site WineHunter.it, Helmuth Koecher este fondatorul Merano Wine Festival, lanst in 1992 si devenit, in prezent, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de vin din Europa. Este, de asemenea, fondatorul European Gourmet Academy, locul unde sunt formati specialisti de top in domeniul alimentatiei si vinului.

Cmentariile sunt închise