Doar doua zile pana la startul celei de-a treia editii RO-Wine

Weekendul acesta, pe 19 si 20 mai, intre 12:00 – 20:00, pasionatii si iubitorii de vinuri sunt asteptati la Fratelli Studios, la cea de-a treia editie a Festivalului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, pentru a descoperi selectia super-premium de 350 vinuri expusa de cei 50 de producatori.

Pe langa expozantii din zona standard, care vor prezenta, fiecare, maximum 5 vinuri atent selectionate, vizitatorii vor avea acces la vinuri exceptionale, aduse de producatorii straini, uneledintre acestea  in editii extrem de limitate, prezente in premiera in Romania. Astfel, vinuri din Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, Argentina, China, Italia, Franta, Portugalia sau Republica Moldova ii vor incanta pe vizitatori cu gustul si aromele lor deosebite.

In premiera la RO-Wine, produsul de elita al grupului Alexandrion, vinars Brancoveanu, isi va intampina iubitorii de distilate de vin intr-o zona special creata pentru aceasta ocazie.

”Pentru a treia editie a Festivalului RO-Wine ne-am asigurat ca ajung in fata vizitatorilor doar acele vinuri care pot contribui la educarea gustului, pentru toate categoriile de clienti, de la consumatori ocazionali de vin, pana la cunoscatori. Insa, exista mai multe intalniri in cadrul festivalului, nu doar cele dintre vizitatori si vinuri sau producatori, ci si cu experti straini de renume international, care sa ii ajute pe participanti sa treaca de etapa de cunoastere senzoriala a vinului si sa intre in lumea profunda a acestuia, in istoria, cultura si in arta vinului”, a declarat Marinela V. Ardelean, organizator RO-Wine.

”In acest weekend ne dam intalnire la RO-Wine si abia astept sa descoperim impreuna gusturile unora dintre cele mai interesante vinuri. Suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile, punem la punct toate detaliile si sper sa ne adunam in numar cat mai mare! Chiar nu aveti cum sa ratati aceasta experienta unica si intalnirea cu niste vinuri absolut fantastice! Eu sunt incantat de aceasta lume, trebuie sa recunosc. Asadar, ne vedem pe 19 si pe 20 mai, la Fratelli Studios!”, a precizat Liviu Popescu, organizator RO-Wine.

In zona VIP se vor regasi selectii inedite ale unora dintre cele mai bune vinuri, acolo unde peste 100 de etichete exclusiviste asteapta sa fie descoperite. Participantii vor avea parte si de prezentari ale unor vinuri prestigioase, sustinute de experti internationali. Vinurile selectate de catre Helmuth Koecher, vinurile lui Bruno Vepsa, selectia de Champagne apartinand a 12 producatori si vinurile extreme sunt doar cateva dintre exclusivitatile zonei VIP.

Ziua de sambata va fi deschisa de workshop-ul sustinut de Stefano Saderi, ”What is quality?…In a profitable wine business”, care, de la ora 11:00, le va vorbi iubitorilor de vinuri despre ce inseamna un vin de calitate sau un business in domeniul vitivinicol de calitate. De la ora 15:00, aflam totul despre vinurile extreme, la worskshop-ul lui Roberto Bartolomeo Lepori: ”Extreme wines from heroic viticulture”. Selectia este formata din vinuri italiene, de la cele ce isi au originea la 1.000 de metri altitudine in Tirolul de Sud sau pe pantele abrupte din Tremonti, pana la cele de pe solul neprimitor al vulcanului Etna.

Seria evenimentelor speciale se incheie cu masterclass-ul ”The Wine in The Future” sustinut, de la ora 17:00, de Helmuth Koecher, „The Wine Hunter” si fondatorul  Merano Wine Festival, dedicat exclusiv vinurilor super-premium. Cu ajutorul unei selectii unice de 11 vinuri, prezentate intr-o degustare comparativa, dl. Koecher va vorbi despre cum arata viitorul pietei de vin.

Accesul la aceste workshop-uri si la masterclass se face pe baza de bilet, separat de cel de la festival, ce poate fi achizitionat de pe romaniawinefestival.com.

Intrarea la RO-Wine se face pe baza de bilet, care se poate procura online, de pe bilete.ro (https://www.bilete.ro/ro-wine/ro-wine-19-20-mai-2018).

 

Cmentariile sunt închise