Danemarca câștigă Bocuse d’Or 2023

Paul Bocuse și-a imaginat Franța ca centru al libertății de expresie gastronomică, iar târgul internațional Sirha Lyon este cadrul ideal pentru a găzdui competiția mondială care-i poartă numele. Astăzi, Bocuse d’Or este mult mai mult decât un simplu concurs culinar, este sinteza excelenței pentru profesioniștii talentați de mâine și scena adecvată celor care doresc recunoaștere internațională.

În ultimii 35 de ani, Bocuse d’Or s-a remarcat ca eveniment gastronomic unic pentru evidențierea ultimelor tendințe în bucătăria mondială, punctate la fiecare ediție de noile generații de chefi. Bocuse d’Or este totodată ocazia perfectă pentru țările participante de a-și promova bucătăria și produsele locale.

Danemarca a câștigat Bocuse d’Or 2023 cu un preparat impresionant pe bază de pește undițar și a unui meniu extrem de convingător „Feed the kids”. Norvegia s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce Ungaria a ajuns pe locul trei, completând Bocuse 2023. Brian Mark Hansen, un Chef în vârstă de 41 de ani, a condus echipa nordică la a treia victorie din cadrul prestigiosului concurs, după edițiile din 2019 și 2011. Chef Hansen a mulțumit întregii sale echipe și a declarat că a visat la acest moment timp de 20 de ani.

Iată premiile:

  • Bocuse d’or: Echipa Brian Mark Hensen pentru Danemarca;
  • Bocuse d’argent: Echipa Filip August Bendi pentru Norvegia;
  • Bocuse de bronz: Echipa Bence Dalnoki pentru Ungaria;
  • Cel mai bun commis Chef: Leon Haarberg Nilsen din echipa Norvegiei;
  • Premiul pentru meniul „Feed the Kids”: Echipa Nais Pirollet din Franța;
  • Premiul pentru angajament social: Echipa Mexic – Marcelo Hisaki.

Bocuse d’Or 2023 a pus accent pe angajamentul social, tonul fiind dat de tema „Feed the kids” în care fiecare echipă trebuia să-și imagineze un întreg meniu pentru copii bazat pe dovleac. Pentru tema platoului, echipele Suediei și Norvegiei au excelat prin preparate care trebuiau să pună în valoare un ingredient delicat – peștele undițar.

Bocuse d’Or Concours mondial de la cuisine, este un concurs internațional care se desfășoară pe parcursul a două zile la sfârșitul lunii ianuarie, în Lyon, Franța în cadrul Expoziției Internaționale SIRHA, numărându-se printre cele mai prestigioase competiții de gătit din lume.

Cmentariile sunt închise