Cunoscutul restaurant Ivan Pescar & Scrumbia Bar din Tulcea „ajunge” in Capitala

In 2015 se deschidea, la Tulcea, restaurantul Ivan Pescar, o initiativa a Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Era, si inca este, nu numai singurul restaurant din zona ce ofera exclusiv peste si preparate din peste, ci si un simbol al promovarii gastronomiei si ecoturismului din Delta Dunarii. Odata ce succesul sau a depasit granitele Deltei si odata constatat faptul ca aproximativ jumatate dintre clientii sai erau din Bucuresti, initiatorii proiectului au decis sa-l aduca si in Capitala.

Noul Ivan Pescar & Scrumbia Bar are 65 de locuri, ofera aceleasi preparate din peste cu si-a obisnuit clientii si s-a deschis la parterul cladirii The Ark, vis-à-vis de piata de flori George Cosbuc din Bucuresti.

“Ivan Pescar a aparut in 2015, la Tulcea, ca o initiativa a Asociatiei Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 si a Asociatiei Ro-Pescador, asociatie a pescarilor din Delta Dunarii. Asociatia Ivan Patzaichin se ocupa de 8 ani de promovarea Deltei din perspectiva combinata, a preluarii traditiei si transformarii ei intr-un produs turistic si gastronomic. Din aceasta colaborare a iesit restaurantul Ivan Pescar. Ivan Pescar este o pasare foarte frumoasa din Delta, este foarte cautata de turisti, si era interesanta combinatia dintre Ivan Pescar pasarea si Ivan Patzaichin, promotorul proeuictului. Ideea a fost sa combinam expertiza noastra in design si business cu expertiza locala, de a prepara pestele traditional. E foarte importat de precizat ca vorbim despre retetele traditionale de a pregati si a prepara pestele. In acest scop, am adus aici bucatarese localnice, lipovence, care s-au specializat in bucatarie traditionala. Noi credem ca secretul bucatariei de peste este ca traditionalul ii certifica un anumit mod de preparare,se bazeaza pe un anumit tip de preparare pentru un anumit tip de peste intr-un anumit sezon. Aceasta e valoarea adaugata a acestui proiect. De aceea am spus “no fusion aici”. Dar, inovam prin felul de prezentare, de servire. Este important ca legam partea aceasta de gastronomie de partea de eco-turism. Vom avea aici si un centru de promovare turistic, in care vom promova membrii ai asociatiei Eco Delta Dunarii, tot o initiativa a Ivan Patzaichin, si vom incerca sa cream ceea ce numim noi un ecosistem de oferta romaneasca a patrimoniului traditional reactualizat”, ne-a declarat Teodor Frolu, partener Ivan Pescar, la evenimentul de inaugurare.

Restaurantul include si conceptul Scrumbia Bar, unde vor fi oferite o gama de specialitati pe baza de peste, ce pot fi consumate ca aperitive alaturi de vinuri autohtone, in special vinuri dobrogene si vinuri de la crame mai mici din tara, mai ales soiuri specifice, mai putin  comerciale. De asemenea, pentru ca spatiul permite, vor fi organizate evenimente, de la degustari si festivaluiri de vinuri sau produse traditionale pana la evenimente culturale, ce pot fi asociate gastronomiei.

In ceea ce priveste zona aleasa pentru amplasarea restaurantului, Teodor Frolu a precizat ca nu s-a dorit o zona “comerciala, de consum”. “Am ales aceasta zona pentru ca noi credem cu tarie ca daca oferi o adevarata experienta gastronomica, cu acces la produse de calitate, la un pret corect, clientii vor veni, indiferent de amplasare. Este un fel statement ca am venit aici, in Piata de Flori. Vrem sa cream noi o zona. Cred foarte mult in aceasta zona, care desi este acum nedevoltata, are mare potential”, a precizat Teodor Frolu.

Cmentariile sunt închise