Crestere a vanzarilor de 3,5% pentru producatorul de vinuri S.E.R.V.E Romania

Compania S.E.R.V.E. (Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie) a anuntat o crestere a vanzarilor de 3,5% si de 11% a cifrei de afaceri pentru anul in curs. „Dupa ce anul 2014 a reprezentat un an de stabilizare a ofertei de piata in sectorul viti-vinicol, in 2015 cererea de vinuri produse de catre S.E.R.V.E a crescut, atat datorita politicii firmei de a se concentra pe preferintele pietei careia i se adreseaza, cat si datorita raportului bun calitate-pret, un atribut important in filosofia S.E.R.V.E”, au declarat reprezentantii companiei.

,,Spre deosebire de alte activitati economice sau agricole, in viticultura cresterile spectaculoase de vanzari caracterizeaza primii 5 pana la 8 ani de activitate, dupa care, productiile fiind limitate, cresterile se stabilizeaza. Cu toate acestea, ma bucura evolutia pietei romanesti de vinuri si, mai ales, fidelitatea consumatorilor fata de vinurile noastre. Acest lucru ne poate face sa estimam in continuare cresteri stabile, de cateva puncte procentuale, si pentru anii viitori”, a declarat Mihaela Tyrel De Poix, proprietar S.E.R.V.E.

Turism oenologic

Crama S.E.R.V.E. de la Ceptura, dar si zona Dealu Mare in general, se bucura si de numeroase vizite din partea iubitorilor de vinuri. La crama si podgoriile S.E.R.V.E se pot organiza vizite in grupuri de 10 pana la maximum 35 de persoane, iar preturile pachetelor pentru degustari pornesc de la 40 de lei si ajung pana la 100 de lei de persoana, in functie de numarul vinurilor degustate si complexitatea prezentarii, incluzand si o sticla de vin oferita fiecarui participant la degustare (din gama Vinul Cavalerului, Terra Romana sau un Cuvée, in functie de pachetul de degustare ales).

Un alt serviciu oferit de catre S.E.R.V.E., pentru care numarul de solicitari este in crestere, il reprezinta organizarea de degustari private.

Evenimente la crama

S.E.R.V.E. isi trage obarsia dintr-un vechi domeniu viticol corsican, cu o istorie de peste 500 de ani – Domaine Peraldi. Familia Tyrel De Poix, incepand cu contele de Poix, tatal lui Guy de Poix (fondatorul S.E.R.V.E.), a facut astfel incat acest domeniu sa renasca dupa aproape un secol de uitare. Drept urmare, in 1994, cand a pus bazele povestii SERVE, Guy de Poix si-a promis ca va ,,creaʼ’ in Romania L’experience française du vin, ceea ce se traduce printr-o desfatare a tuturor simturilor: degustarea vinurilor este o experienta cu adevarat „completa”, atunci cand acestea sunt asociate cu preparatele culinare potrivite fiecarui soi. La crama SERVE  se ofera astfel de experiente vizitatorilor si turistilor, in colaborare cu firme locale de catering, care reinterpreteaza bucataria traditionala si folosesc, aproape in totalitate, produse locale. Alaturi de producatorii locali, reusim sa oferim experienta completa a „Terroir-ului” Dealu Mare.

S.E.R.V.E este prima firma privata de vinuri din Romania, fiind infiintata in 1994 de catre  contele Guy Tyrel de Poix, in parteneriat cu sotia sa, Mihaela. Dupa 21 de ani de activitate pe piata romaneasca, S.E.R.V.E. detine 116 ha de vie (60 ha in Dealu Mare si 56 ha la Cogealac), iar investitia depaseste 2,5 milioane de euro pentru crama de la Ceptura, care are capacitatea de 15.000 hl. Productia totala de vinuri ajunge la 800.000 de sticle pe an. Compania produce doua game de vin, Vinul Cavalerului si Terra Romana, dar si „grand vins”, cum ar fi Cuvee Charlotte, Cuvee Amaury, Cuvee Guy de POIX si Cuvee Alexandru. 40% din productie este exportata in Canada, SUA, Belgia, Franta si Germania.

 

carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise