Costin Gache, reprezentantul Romaniei in finala Diageo Reserve World Class 2016 de la Miami

Costin Gache, barman Interbelic Cocktail Bar din Bucuresti, este castigatorul celei de-a treia editii a Diageo Reserve World Class, finala pe Romania, urmand astfel sa reprezinte tara noastra in cadrul etapei internationale, ce va avea loc in luna septembrie, la Miami. Finala pe Romania a Diageo Reserve World Class a avut loc in Club Noa din Cluj, intre 21 si 22 iunie, acolo unde cei 12 barmani ajunsi in ultima etapa a competitiei au trebuit sa imbine mostenirea culturala  a diferitelor bauturi spirtoase si inovatia in combinarea celor mai surprinzatoare ingrediente si arome pentru a reda tema competitiei – o calatorie a simturilor din Romania la Miami. Prima zi de concurs a adus trei provocari – Johnnie Walker Gold Challenge, Retro/Future Martini Tanqueray Ten si Signature Cocktail, care i-au inspirat pe finalisti sa creeze cocktailuri pe baza produselor Reserve, portofoliul Diageo de bauturi spirtoase premium. La finalul primei zile cinci barmani s-au calificat in ultima runda a competitiei: Costin Gache, Horea Coloji, Emanuel Magda, Andra Dragan si Calin Ioaniciu. Acestia si-au dat concursul a doua zi pentru proba de food pairing si pentru provocarea contra-cronometru, testul de viteza, in care participantii trebuiau sa prepare 8 cocktailuri in 8 minute.

Costin Gache a fost admirabil in competitia din acest an si a reusit sa cucereasca juratii si publicul, pe noi toti. Este unul dintre barmanii care a participat la toate cele trei editii Diageo Reserve World Class din Romania, fiind in fiecare an si mai bine pregatit. Este o figura reprezentativa pentru bartending-ul din Romania, cu peste 13 ani de experienta in industria ospitalitatii si a participat la numeroase concursuri internationale de flair bartending si de mixologie”, a declarat Raluca Sava, senior brand manager Diageo.

Cele doua zile de concurs au adus noi provocari care tin de arta de a amesteca bauturi care sa creeze experiente senzoriale complete, iar Stephanie Jordan – Global Brand Ambassador Tanqueray Gin si David Rios – castigator al finalei WorldClass la nivel mondial in 2013, au fost cei doi membrii ai juriului, experti in industria ospitalitatii, recunoscuti la nivel global pentru experienta lor.

Costin Gache

Sunt foarte bucuros si onorat ca voi reprezenta Romania la finala mondiala World Class. Competitia din acest an a fost stransa, datorita nivelului de profesionalism si talent al colegilor mei din concurs, dar si datorita provocarilor. Competitia World Class este una dintre cele mai grele, care te educa si iti testeaza limitele la maxim, in care talentul si imaginatia conteaza la fel de mult ca si viteza, spontaneitatea si carisma de a povesti si de a atrage atentia juriului si a publicului asupra cocktailurilor tale”, a declarat Costin Gache, castigator al Diageo Reserve World Class Romania 2016.

Diageo Reserve World Class este cel mai mare program de instruire in domeniul mixologiei din industria bauturilor alcoolice, iar World Class este cea mai prestigioasa si importanta competiţie la nivel mondial dedicata barmanilor. Diageo este liderul mondial al producatorilor de bauturi premium, iar in Romania partenerul lor este PPD Romania, unul dintre cei mai mari distribuitori de bauturi spirtoase.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise