Concursul Național Vin Bag-in-Box va avea loc pe 20 februarie 2019

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Concursul Național Vin Bag-in-Box va fi organizat la restaurantul La Mama – Ateneu, strada Episcopiei, nr. 9 din București. Concursul este organizat de Azoc-Star, partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central în Epernay (Franța).

Potrivit reprezentantului Smurfit Kappa Bag-in-Box, dl Cătălin Costiniuc, la această ediție se estimează înscrierea a peste 100 de probe, întrucât se face remarcată o creștere semnificativă a consumului de vin ambalat la bag-in-box, precum și îmbunătățirea constantă a calității vinului astfel ambalat. Vinurile la bag-in-box care vor fi medaliate vor primi însemne aplicabile pe exteriorul cutiilor. Aceasta este o metodă de validare a calității, care va fi benefică atât consumatorilor, cât și comercianților.

Obiectivul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci când doresc să aleagă un vin certificat în mod obiectiv de specialiști din lumea vinului și degustători recunoscuți din România, precum și de promovare pe piața internațională a vinurilor românești ambalate în bag-in-box.

Concursul Național Vin Bag-in-Box beneficiază de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box și a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop și este organizat după modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box.

În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, vinurile cu cele mai bune punctaje vor fi înscrise cu sprijinul financiar al organizatorilor la Concours International Wine In Box, care va avea loc în Franța, la Toulouse, în ziua de 22 martie 2019.

Juriul concursului va fi alcătuit din membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, somelieri, oenologi, comercianți, jurnaliști și bloggeri din lumea vinului. Ca în fiecare an, va fi un al doilea juriu, alcătuit din iubitori de vin, sarcina acestuia din urmă fiind aceea de a selecta cel mai popular vin la bag-in-box.

Termenul limită pentru înscrierea vinurilor în concurs este 15 februarie 2019. Decernarea premiilor se va face în data de 5 aprilie 2019, ora 17:00, în cadrul GOODWINE, Romania’s Wine Convention București, la standul Azoc Star.

Cmentariile sunt închise