Cine este AmRest, gigantul care va readuce Burger King în România

La începutul lunii decembrie, compania AmRest a anunțat semnarea unui acord cu Burger King pentru intrarea pe cinci piețe din Europa Centrală și de Est, printre care și România.

AmRest Holding SE este cel mai mare operator independent Horeca din Europa Centrală și de Est.  Fondat în Polonia în 1993 de către Henry McGovern și Don Kendall, grupul deține în portofoliul său o serie de branduri de renume din segmentul Quick Service Restaurant și Casual Dining – KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks. Pe lângă acestea, compania mai operează și alte branduri mai puțin cunoscute la nivel internațional, cum ar fi La Tagliatella, Blue Frog, Kabb, Bacoa și Sushi Shop.

Henry McGovern, CEO AmRest

AmRest și-a făcut intrarea în țara noastră la mijlocul anului 2015 prin achiziția operatorului cafenelelor Starbucks de pe teritoriul României și Bulgariei. La momentul preluării, în România funcționau 14 locații Starbucks, în prezent, numărul acestora ajungând la 45 la nivelul întregii țări.

La întrebarea Horeca Insight privind o eventuală intenție a AmRest de a prelua și operarea brandurilor KFC și Pizza Hut pe piața din România, reprezentanții grupului polonez au declarat că nu pot face nici un comentariu.

Rețeaua AmRest numără în acest moment aproximativ 2015 restaurante distribuite în 26 de țări din Europa, dar și din Asia, inclusiv în Rusia și China.

Cmentariile sunt închise