Chefs Round Table va deveni ONG, cu misiunea de a sprijini ospitalitatea din România

Chefs Round Table România, eveniment ce reunește periodic bucătarii și colaboratorii lor din gastronomia românească, a ajuns luna aceasta la a 30-a ediție.

Ultima ediție a Chefs Round Table România, organizată la Băcănia Veche – The Charity Shop, a avut un scop caritabil, acela de a strânge fonduri pentru sprijinirea Asociației „Dăruiește Viată” care a demarat construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, demers coordonat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

”Pentru Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică fiecare donație contează. Suntem deja la etajul patru și tot creștem. Donațiile strânse în cadrul Chefs Round Table România se alătură celor strânse de la peste 260.000 de donatori persoane fizice”, a spus Oana Gheorghiu, Fondator ”Dăruiește Viață”.

„E fain să te strângi cu oameni faini, în jurul unei mese cu mâncarea bună. Și e cu atât mai fain când știi că momentele pe care le împărtășești aduc o cărămidă în plus pentru cel mai mare proiect de implicare socială din România. Ne-am bucurat de invitația celor de la Băcănia Verde și am apreciat dorința lor de a fi parte din inițiativa #NoiFacemUnSpital”, a declarat Carmen Uscatu, Fondator ”Dăruiește Viață”.

Chefii Ioan Șușală și Vasile Nicolae, inițiatorii Chefs Round Table România, au anunțat că proiectul demarat de ei se află în procedura legală pentru a se constitui într-un ONG a cărei principală misiune va fi aceea de a sprijini ospitalitatea din România. Una dintre activitățile pe care fundația le are în vedere este acea de a oferi copiilor orfani posibilitatea de a se califica și angaja în domeniul ospitalității, așa încât atunci când ating majoratul și sunt nevoiți să părăsească mediul instituțional, să aibă șanse reale de a se integra în societate.

„Prin ceea ce ne-am propus să facem, vrem să arătăm că bucătarii trebuie să hrănească și sufletele. Sunt foarte mulți cei care au nevoie de ajutor, iar noi, ca breaslă, trebuie să ne unim și să oferim sprijinul nostru pentru a schimba în bine viețile oamenilor. Meseria noastră este o meserie frumoasă, cu oameni muncitori, și cred că fiecare coleg are ceva de oferit pentru a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși”, a spus Ioan Șușală, unul dintre inițiatorii Chefs Round Table România.

ONG-ul va oferi traininguri pentru bucătarii aflați la început de drum, pentru cei care își desfășoară activitatea în cantinele spitalelor și ale altor instituții de asistență socială, va organiza activități care să sprijine sub diverse forme ospitalitatea și se va implica în diferite proiecte caritabile din România.

Chefs Round Table România reunește o dată pe lună bucătarii și colaboratorii lor din Horeca sub egida „Chefi-Egalitate-Profesioniști-Respect-Unitate”. Întâlnirile periodice Chefs Round Table sunt o excelentă ocazie de networking și discuții între toți cei implicați în domeniul gastronomiei și ospitalității din România.

Cmentariile sunt închise