Chef Mihai Irimia aduce in restaurantul gusturile bucatariei frantuzesti

Restaurantul „Le Consul“ aduce in Romania un concept inovator de a te bucura de ingrediente atent alese si de gusturi ca la Paris, intr-un vechi palat interbelic, renovat in totalitate. Acesta imbina intr-un stil rafinat conceptul Haute Cuisine, cu un salon Haute Coiffure si un boutique Haute Patisserie.

Responsabil cu tot ceea ce ajunge in meniu si pe mesele clientilor este Chef Mihai Irimia, care a creat un meniu inspirat de bucataria frantuzeasca.

„Ca sa fii un chef desavarsit, trebuie sa fii riguros, sa ai simtul detaliului si al lucrului bine facut. Drumul este lung, de aceea iti mai trebuie si nervi solizi. In filosofia bucatarului francez exista intotdeauna un raport strans intre traditie si teritoriu. Prin traditie ma refer la cunostinte si obiceiuri transmise din generatie in generatie, iar cand zic teritoriu ma refer la produsele locale, specifice acelei zone. Un chef bucatar este un artist, care are o viziune si vrea sa transmita un mesaj, sa creeze o emotie, sa renasca o amintire sau, pur si simplu, sa ofere un moment de bucurie. Pe scurt, e o persoana care se hraneste din momentele de fericire livrate celorlalti, in ciuda eforturilor si sacrificiilor pe care le face pentru a realiza acest lucru“, a declarat Chef Mihai Irimia.

Fondatorii restaurantului „Le Consul“ sunt Jean-Philippe Guilbert-Lassagne si Patrick André Hofman. Cei doi cunosc Romania de peste 20 de ani, iar decizia de a deschide acest restaurant a venit pe fondul nevoii bucurestenilor de a avea locatii rafinate pe segmentul fine dining.

 

 

„Romania este fascinanta, iar bucataria ei nu face exceptie. Stim insa ca tara aceasta, si in special orasul Bucuresti, a imprumutat foarte mult din stilul si rafinamentul capitalei Frantei, de unde si vechiul supranume «micul Paris». Noi am vrut sa transformam in realitate aceasta denumire si darul nostru pentru oameni este «Le Consul». Nu ne oprim insa aici. Odata cu venirea primaverii vor fi operate cateva schimbari in meniu, vrem sa ne mentinem mereu la cea mai inalta cota a bucatariei si gustului. In acelasi timp, ne dorim sa dezvoltam conceptul Haute Patisserie prin deschiderea unor mici unitati, de tip boutique, unde produsele noastre de patiserie fina sa fie accesibile tuturor“, a declarat Jean-Philippe Guilbert-Lassagne, co-fondator Le Consul.

„Va fi un an plin pentru noi. Strategia noastra cu «Le Consul» incepe cu o consolidare a renumelui pe segmentul fine dining bucurestean si impunerea in aceasta arie culinara. Totodata, vom valorifica versatilitatea spatiului si planuim organizarea mai multor evenimente speciale prin colaborarea cu diferite companii. Prin increderea pe care o au clientii in acest restaurant vrem sa il dezvoltam intr-un spatiu a tot ceea ce este nou si rafinat. Noi venim cu bucataria si cu talentul lui Mihai“, a adaugat Patrick André Hofman, co-fondator Le Consul.

Meniul este un mix de gusturi marine si continentale intr-o calatorie initiatica prin arta culinara traditionala. O experienta aparte este si meniul de deserturi, unde se impletesc numeroase arome, ingrediente si preparate unicat. Nu in ultimul rand, pentru cei grabiti, trecerea prin boutique le ofera posibilitatea de a testa patiseria fina, precum si produse servite, de regula, in restaurant.

Cmentariile sunt închise