Castigatorul bursei de studiu de 10.000 de euro oferita de RO-Wine si Giotto Consulting este aradeanul Alexandru Szikler

Aradeanul Alexandru Szikler, inginer viticol si asistent oenolog al cramei Elite Wine, din podgoria Minis-Maderat, este castigatorul bursei de studiu in valoare de 10.000 de euro, oferita de catre RO-Wine |The International Wine Festival of Romania, in parteneriat cu Laboratoarele Giotto Consulting.

Timp de sase saptamani, Alexandru va aprofunda, in cadrul laboratoarelor Giotto Earth Listener procesele care stau in spatele activitatilor de cercetare, control si certificare oenologica – in principal metode analitice chimice si microbiologice de analiza a strugurilor, protocoale de vinificatie, controlul si gestionarea fermentatiei, dar si degustari si selectii de vinuri baza.

„Dragostea pentru pamant, vie, oameni si vin a fost mostenita, si intentionez sa o las mostenire. Dar, pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie in viata de mai mult decat dragoste si munca, este nevoie si de sansa, iar eu am primit aceasta sansa acum, prin aceasta bursa.  Voi avea ocazia sa cunosc mai bine, sa descopar, sa creez… Este o ocazie unica, una care deschide un orizont fara margini. Ma astept sa intalnesc oameni fascinanti, tehnici deosebite, revolutionare, de lucru sau de prelucrare… anticipez cu nerabdare si un pic intimidat volumul de informatii care urmeaza a mi se oferi spre insusire, dar gandul ca o voi face nu doar pentru mine, ci si pentru familia si tara mea, ma insufleteste”, a declarat Alexandru  Szikler.

„Este un prim pas, o prima investitie pe care o facem in viitorul vinului romanesc. Asa cum am mai avut ocazia sa subliniez, Romania se afla intr-un punct delicat al vietii sale vitivinicole – avem pamantul, soarele si toate conditiile necesare sa facem vinuri excelente, avem suprafete intinse de vie replantata, insa suferim din cauza lipsei de specialisti. Noua  generatie de oenologi abia se naste si suntem bucurosi sa putem oferi un punct de sprijin pentru cei care isi doresc, intr-adevar, perfectionarea continua. Ma bucur, in primul rand, ca am gasit un tanar precum Alexandru, cu un caracter deosebit, un om caruia ii face placere sa lucreze cu vinul, plin de entuziasm si pasiune… Este portretul fidel al tanarului oenolog, asa cum ni-l doream si ni-l inchipuiam atunci cand am creat aceasta bursa”, spune Marinela Ardelean, organizator si coproprietar al Ro-Wine / The International Wine Festival of Romania.

 

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, dedicat in exclusivitate vinurilor premium si superpremium si orientat in principal catre piata horeca, a ajuns la  treia editie in Bucuresti, iar in toamna, in eprioada 27-28 octombrie, va ajunge si al Cluj.

Cmentariile sunt închise