S-a deschis Borsec Fontana Spa& Balneo

În luna decembrie s-a deschis la Borsec Fontana Spa& Balneo, proiect desfășurat pe 12 ani. Creat sub deviza sănătate pentru toți, Fontana este un spațiu multi-wellness de 3000 mp și o capacitate de 1000 persoane pe zi în timpul verii, dedicat relaxării, prevenției, curelor și termalismului. Probabil cel mai frumos balneospa din Romania, centrul propune o estetică atemporală, construcția fiind unică în felul ei, tavanul urmînd profilul acoperișului, pe care îl dublează cu o boltă făcuta din mii de lamele de lemn, într-o casetare de tip plasă, stabilă și flexibilă în același timp.
La deschidere au participat mai multe oficialitati din Harghita si Bucuresti, printre care si doamna Tudorita Lungu, secretar de stat in cadrul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului. Primarul Mik Jozsef, artizanul acestui proiect, a multumit celor care au contribuit la deschiderea centrului: Ministerul Turismului, Consiliul Judetean Harghita, proiectanti, reprezentanti ai firmelor care au executat lucrarile, membri ai consiliului local si colegilor care s-au implicat.

CONCEPT SPA

Povestea spa-ului este creata in jurul motto-ului Natura este aliatul nostru. Toate resursele naturale au fost puse in slujba sanatatii: aerul nealterat si apele minerale ale muntilor Calimani, plantele pure alpine, namolurile si argilele romanesti.

Fontana Spa Semnatura aduce experienta produselor naturale la un nou nivel, prin terapii ce poarta semnatura centrului. Brandurile alese au fost Kurland, linie de langa Salzburg care capitalizeaza pe extracte de plante naturale, esente alpine (pin, cedru, floare de colt) si argile, si Pell Amar, brand romanesc dezvoltat de Prof. Dr. Ionescu Calinesti in anii 70, avand la baza extractul de namol sapropelic de Balta alba. Fiecare ritual incepe cu servire cu sirop de brad si apa minerala, pentru vitalitate. Fontana Spa Semnatura abordeaza holistic starea de bine, incluzand masaje cu saculeti cu ierburi alpine, exfolieri si ritualuri intitulate sugestiv Fantana Tineretii, Floare de Colt sau Copacul Vietii.

Colectia de tratamente pentru fata si corp, create atat pentru femei si pentru barbati, se adreseaza fiecarui tip de ten in parte. Un tratament facial particular este Lac Albastru, pe baza de argila albastra de Raciu, considerata una dintre cele mai pure si eficiente argile din lume.

Baile Fontana vor hrani pielea si aduce relaxarea necesara. Oaspetii pot alege dintre bai cu lapte de capra, bai cu fan, extract de namol sapropelic sau, inedita baie cu bere.

 

SPATIU

Spatiul interior si exterior Fontana este fluid si liniar, urmand ritmul unei zile perfecte de relaxare, incepand cu zona de piscine si saune, unde oaspetii se pot odihni, inota, sau se pot bucura de o zi in familie, existand si o piscina pentru copii. O mofeta, bazin cu greutati pentru elongatii si 40 de cabinete de recuperare, spa, hidroterapie si terapie cu namol stau la dispozitie celor ce doresc sau necesita tratamente individuale. Punctul final al calatoriei- Baia Sacrala- consta intr-o suma completa de experiente spa si panorama superba a boltei domului spa.

UN SPA ACCESIBIL DE O FRUMUSETE ORGANICA

Consultanta spa fost asigurata de Oana Manole de la Spa d’Or Consulting in timp ce managementul de proiect a revenit firmei Kronstadt Hospitality Expert.
‚Putem spune ca suntem printre putinii consultanti care pot acoperi atat partea de spa cat si domeniul balneo in Romania cu toate aspectele sale, operational, economic, pregatire resure umane, fiind un domeniu extrem de important dar, totodata, sensibil. Termele, baile termale si spa-urile ar putea fi motorul care regenereaza statiuni, exact cum s-a dorit la Borsec, dupa cum arata si discursul de inaugurare a primarului Borsec, domnul Mik Josef.’- Oana Manole, Spa d’Or Consulting

CONCEPTUL BALNEO

Gata sa primeasca oaspeti din toata tara si din strainatate pentru a beneficia de cele mai complexe pachete de preventie balneara. Zona bazei de tratament include cabinete de hidroterapie, zona de cabinete medicale, sala de kinetoterapie, bazin de elongatii, namol si parafina, electroterapie si renumitele mofete. Partea de recuperare va fi elementul central prin curele balneare dezvoltate alaturi de medici balneologi. Amintim recuperarea prin cura balneara de recuperare a bolilor cardiovasculare, afectiuni respiratorii, afaratului locomotor si multe alte cure disponibilie si pentru alte afectiuni.

 

Cmentariile sunt închise