Bogdan Georgescu – vicecampionul mondial la prăjit cafea, lansează propriul magazin dedicat cafelei de specialitate

MABÓ Coffee este noul magazin online de cafea lansat pe piața e-commerce din România, fiind fondat de Bogdan Georgescu, vicecampion mondial la prăjit cafea. MABÓ și-a propus să ofere o cafea de cea mai bună calitate tuturor iubitorilor de cafea, iar la originea acestui concept stau Marius Beju și Bogdan Georgescu, ambii pasionați de cafea.

Denumirea MABÓ vine de la numele celor doi antreprenori Marius Beju și Bogdan Georgescu. Marius Beju provine dintr-un mediu artistic, în timp ce Bogdan are un background tehnic, fiind inginer cu experiență în zona de vânzări de echipamente IT; pasiunea pentru cafea de calitate i-a unit și ajutat să construiască acest business.

‘’Eu am învățat de la Bogdan ce înseamnă o cafea bună, până atunci aceasta fiind doar o băutură consumată într-un moment de socializare. Percepția mea despre cafea era că trebuie mereu să  fie amară, greu de băut fără suficient zahăr. Am descoperit o lume fascinantă, sunt atâtea variabile care pot influența cafeaua care ajunge în ceașcă, este știință pură și trebuie respectate mai multe aspecte. Bogdan este foarte riguros, fiind uneori foarte dificil să lucrezi cu el dat fiind faptul că este un perfecționist, pentru că la MABÓ calitatea e mereu pe primul plan’’, ne-a declarat Marius Beju, co-fondator MABÓ Coffee.

Bogdan Georgescu a devenit vicecampion mondial la prăjit cafea la ediția din 2019 a World Coffee Roasting Championship. La acest campionat au participat 23 de țări, cel mai mare număr de țări participante din istoria concursului, podiumul fiind completat de doi concurenți din Rusia, respectiv Polonia.

’’Înainte să deschidem oficial prăjitoria au venit clienții către noi deoarece voiau să încerce cafeaua prăjită de „campion”. A durat ceva până am avut toate autorizațiile de funcționare, iar pentru că întrebarea ’’când bem și noi o cafea de la tine?’’, era zilnic pe buzele multor pasionați de cafea, am decis să deschidem un mic coffee shop, pe strada Vulturilor, nr. 31, București, în aceeași locație unde prăjim cafeaua’’, ne-a spus Bogdan Georgescu, co-fondatorul MABÓ Coffee.

Cu toate că sunt la început, cafeaua de la MABÓ se regăsește deja în aproximativ 60 de cafenele din România și din străinătate.

’’Sunt mulți oameni care nu ne știu încă bine, poate că au auzit de MABÓ și sigur își aduc aminte de personajul funky de pe eticheta pungilor de cafea’’, ne-a declarat vicecampionul Bogdan Georgescu.

MABÓ Coffee este o prăjitorie de cafea & coffee shop, născut din dorința de a oferi cafeaua de cea mai bună calitate, iar cafeaua atent selectată de MABÓ provine din loturi care confirmă cele mai înalte standarde ale cafelei de specialitate.  În magazinul online MABÓ Coffee se regăsește o varietate de cafele de specialitate proaspăt prăjite din Etiopia, Columbia, Rwanda, Kenya, Brazilia sau Peru.

Cmentariile sunt închise