„Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti – Top Hospitality”: peste 500 de membri la inceput de drum

Top Hospitality a lansat oficial ieri, 14 martie a.c., “Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Romania”, in cadrul unui eveniment la care au participat profesionisti din domeniu, precum si reprezentanti ai presei de specialitate. Potrivit informatiilor prezentate la eveniment, Asociatia urmareste trei mari obiective: educatia, imaginea profesionistului in societate si protectia acestora din punct de vedere juridic. “Cele trei directii de lucru sunt toate in aceeasi masura de importante si interconectate. Educatia si dezvoltarea bucatarului roman este o prioritate si se va face prin workshop-uri, demonstratii, evenimente educative, competitii, resurse, know-how specializat. Lipsa unei structuri, in lumea culinara ca in majoritatea “lumilor romanesti”, e ceea ce priveaza bucatarul roman de incredere si curaj, in detrimentul unor talente reale si personaje capabile de performante internationale. A treia directie se refera la aspectul protectiei juridice, menit sa echilibreze balanta in piata. Abuzurile, nedreptatile, frica nu isi au locul in 2016 in aceasta industrie dezvoltata, a ospitalitatii. Se vor dezvolta colaborari cu avocati specializati in legislatia muncii, facilitand accesul membrilor la profesionisti care sa consilieze si sa reprezinte bucatarii dezarmati, workshop-uri cu tema “drepturi si indatoriri”, toate vesti bune pentru bucatari si antreprenori-patroni deopotriva. Prioritatea principala este ca membrii sa beneficieze de resurse de mai multe tipuri, pe mai multe planuri. In felul acesta, in timp, fiecare isi va putea dezvolta abilitatile si isi va recastiga demnitatea propriei munci”, spune Laurentiu Mata-Tanase, initiatorul acestui proiect.

In prezent, in asociatie sunt inscrisi 542 de membri, iar obiectivele de crestere vizeaza 1.000 de membri pana la finalul acestui an, 10 parteneri strategici si circa 100 de membri fara drept de vot. Pentru anul in curs, asociatia are deja planificate mai multe workshop-uri si demonstratii culinare, parteneriate la festivaluri si conferinte, lansarea unei platforme de comunicare pentru profesionisti, precum si emiterea unui card de membru, prin care acestia care beneficiaza de diverse facilitati si reduceri la furnizori.

“Conditiile pentru inscrierea in Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Romania sunt urmatoarele: sa ai diploma de bucatar profesionist, sa fii in curs de a obtine o astfel de atestare profesionala sau sa fii un agent economic care isi doreste o industrie a ospitalitatii profesionista si functionala. In primul an nu exista taxa de membru, urmand ca apoi aceasta sa fie decisa de comun acord de catre membri, in acelasi spirit al transparentei in care va decurge toata activitatea”, a precizat Laurentiu Mata-Tanase. (Foto: Top Hospitality)

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise