Aparitie editoriala: “Gastronomie romaneasca de secol XXI”, o carte-album marca vinul.ro

Vinul.ro anunta lansarea cartii “Gastronomie romaneasca de secol XXI”, o incursiune in lumea gastronomiei romanesti, cu extrase din experientele culinare ale autorilor din toata tara, retete uimitoare si interviuri cu chefi, in urma unei documentari care a durat luni intregi, condensate in 160 de pagini, in romana si engleza.

Suntem ceea ce mancam spune intelepciunea veche; iar noi am considerat ca o incursiune in gastronomia actuala poate fi una dintre cele mai sincere cai de introspectie si prezentare atractiva a poporului roman. Am facut documentarea intr-o epoca modelata decisv de globalizare, cand pastrarea elementelor identitare se  face din ce in ce mai greu si e din ce in ce mai importanta daca nu vrem sa riscam saracirea patrimoniului gustativ national, dar si mondial”,  spun autorii, Cezar Ioan si  Adriana Popescu.

Veti gasi aici imagini si extrase sau prezentari ale unor retete romanesti vechi, traditionale, unele regionale, altele uitate, altele reinterpretate modern ca pentru azi de unii dintre cei mai buni chefi din Romania, din locuri splendide, pitoresti din inima Bucovinei, pana la restaurante  ultramoderne din Bucuresti, taverne de la malul marii si din Delta Dunarii, localuri romanesti din zeci de localitati din Transilvania, Muntenia si Banat. Fiecare pagina spune o poveste si  suntem siguri ca va va face placere nu doar sa rasfoiti aceasta carte, ci si sa va mandriti cu bogatia noastra culinara si culturala pana la urma.

Cartea poate fi comandata online, accesand linkul www.vinmag.ro/romanian-gastronomy-in-the-xxi-century.html

Parteneri: Societatea Euro Romana pentru Vinuri de Exceptie (SERVE), Selgros Cash & Carry

Cmentariile sunt închise