Anotimpul Chandon Garden Spritz

La sfârșitul anilor 1950, Robert-Jean de Vogüé, Președinte Moët & Chandon la acea vreme, a avut viziunea redefinirii ‘bulelor’ de lux. Convingerea sa că abordarea unor cărări mai puțin bătătorite va conduce la spumatul de calitate al viitorului, s-a adeverit. El a pornit inițial într-o călătorie în Argentina, iar la Mendoza – un semi-deșert de la poalele munților Anzi – a găsit terroir-ul perfect pentru cea mai expresivă băutură, acum renumită la nivel mondial. A fost doar începutul, pentru ca astăzi să sărbătorim sosirea Chandon în Europa cu cea mai nouă inovație a sa, CHANDON Garden Spritz: o băutură elegantă adecvată serilor de vară, îmbinând tradiția și pasiunea pentru pionierat a unui brand cu o istorie de 60 de ani.

CHANDON Garden Spritz evocă verile petrecute alături de prieteni buni, sofisticate, dar cu note autentice. Simplu totuși intrigant. Conține jumătate din cantitatea de zahăr din orice alt spritz, nu are arome artificiale și nici coloranți: natural delicios. CHANDON Garden Spritz are la bază spumantul excepțional căruia i se adaugă un twist unic: lichiorul fabricat manual cu portocale de proveniență locală, ierburi și condimente. O combinație de efect, gata de servit, gata de turnat peste gheață, o felie de portocală uscată și o crenguță de rozmarin.

Ana Paula Bartolucci este vinificatoare la CHANDON Argentina și creatoarea CHANDON Garden Spritz“M-am născut în Mendoza, la mai puțin de 60 km de crama CHANDON, deci pot spune că CHANDON Garden Spritz este autentic argentinian. Știam că ne dorim ceva cu note amare Argentina iubește aromele amare: bem maté în fiecare zi, bem Fernet și vermut. CHANDON Garden Spritz este menit a fi savurat cu prieteni la diverse ocazii, chiar alături de mâncare. Este unic, într-adevăr, și asta ni se potrivește. CHANDON este avangarda vinului spumant și am fost întotdeauna preocupați de inovație, deci este corect să continuăm în stilul consacrat. Am petrecut patru ani dezvoltând acest produs și acum inspirăm consumatorii, sunt mândră de asta.“

Așadar, CHANDON Garden Spritz a fost inspirat de renumita înclinație argentiniană pentru arome mai amare, cum ar fi yerba maté și Fernet. La acestea adăugăm calitatea excepțională a portocalelor cultivate local și avem rețeta perfecta pentru o vară memorabilă.

CELE MAI BUNE INGREDIENTE PENTRU SPRITZUL PERFECT

Se ia: Deliciosul dry cuvée de calitate superioară din Chardonnay, Pinot Noir și Semillon, provenite din strugurii crescuți la o altitudine de aproximativ 1.000 metri în Mendoza. Terroir-ul și clima de aici favorizează prospețimea, coacerea și aciditate necesare pentru fermentarea lentă a metodei Charmat.

Adăugăm: Produs de tradiție, zestul aromat și puțin amar al portocalelor cultivate la o fermă sustenabilă, fără pesticide. Portocalele curățate, uscate la cuptor, amestecul va conține deopotrivă portocale uscate și proaspete alături de o selecție de ierburi și condimente. Rezultatul este un delicios lichior amar care adăugat spumantului ne oferă vara într-o sticlă.

Ce adaugi tu: Gheață, o felie de portocală uscată, o crenguță de rozmarin și evident prietenii.

Ce mai trebuie să știi:

– Rețeta este rezultatul a 64 de propuneri;

– Ținem pentru noi amestecul secret de condimente, ierburi și plante aromatice;

– Durează 4 ani pentru a obține cel mai bun lichior cu notele amare specifice;

– Achiziționăm annual 0,5 tone de condimente și ierburi provenite din cele mai bune terroirs din lume: Argentina și Brazilia pentru ierburi; India, Madagascar și America Centrală pentru condimente;

– Ingredientele 100% naturale sunt macerate lent: de la 1000 ore (6 săptămâni) până la 4500 ore (6 luni);

– Toate aromele de condimente și ierburi sunt extrase individual

– Nu se folosesc arome sau coloranți artificiali.

Valorile Chandon:

SUNTEM ÎNRĂDĂCINAȚI ÎN TRADIȚIE – Suntem profund legați de terroirs și culturile noastre și am făcut un legământ ca acestea să se exprime în băuturile produse.

SUNTEM O COMUNITATE – Suntem o rețea ce colaborează, o comunitate de 16 viticultori de șapte naționalități diferite, împărtășind abilitățile și ideile noastre. Ne dorim să dăruim și să împărtășim bucuria, deci toată lumea este binevenită la masa noastră.

SUNTEM CURAJOȘI AVENTURIERI – Am căutat întotdeauna să descoperim neașteptatul, noi teritorii, oameni și metode pentru a genera calitatea de top a băuturilor noastre. Am luat un produs tradițional și l-am făcut modern.

SUNTEM INSPIRAȚI – Inspirația noastră este cea care ne îndeamnă să căutăm dincolo de familiar.

SUNTEM CEI CARE RISCĂ – Credem în riscuri asumate și această îndrăzneală este calitatea determinantă în pionierat. Am făcut ceea ce alții nu au îndrăznit: am rescris “cartea de reguli” a spumantelor premium.

COOPERĂM – Comunitatea este forța noastră, iar curiozitatea nativă ne unește. Călătorim, recoltăm, schimbăm și adaptăm. Suntem o rețea calificată care împărtășește cunoștințe și perspective, fiecare dintre noi știe că nu putem face acest lucru singuri.

Cmentariile sunt închise