Alexandrion Group a anunțat planurile de dezvoltare a portofoliului

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România, a prezentat direcția de dezvoltare a portofoliului său de produse, în cadrul conferinței de presă anuale, care a avut loc la magazinul Alexandrion Experience din București. Grupul își extinde portofoliul de băuturi spirtoase și vinuri cu categorii noi: rom, tequila și vermut și va lansa branduri noi de whisky single malt, votcă și gin. Produsele vor fi distribuite atât în Romania, cât și la nivel internațional, prin intermediul hub-urilor de business globale pe care Alexandrion Group le are în SUA și Brazilia, Orientul Mijlociu, Africa, India, Japonia, Singapore și în țările europene: România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Germania, Cehia și Marea Britanie.

Dr. Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group, a declarat: “Activitatea noastră a început în România, în urmă cu peste 30 de ani și centrul este în continuare aici, dar astăzi suntem un jucător global care concurează la cel mai înalt nivel într-o piață extrem de competitivă și facem acest lucru cu succes: rezultatele vorbesc de la sine. Am extins foarte mult rețeaua de distribuție, construim o distilerie în SUA și facem demersuri pentru a începe construcția unei distilerii în Japonia și a altei distilerii în America de Sud. Cea de-a doua va fi construită în parteneriat cu Casa Aceves, cu care am semnat un joint venture pentru a produce și distribui tequila la nivel global.

Suntem mândri că produsele noastre care au nume românești, sunt produse internaționale,  comercializate și apreciate în toată lumea. Au devenit astfel adevărați ambasadori pentru România, peste hotare. Vom continua să ne extindem portofoliul pe orizontală, pentru că acum acoperim principalele categorii de spirtoase: whisky single malt, brandy, votcă și rom. Avem tehnologia necesară, capacitatea, resursele și expertiza pentru a atinge o cotă de piață globală de 10% pe fiecare dintre aceste categorii, în următorii 10 ani. Pe lângă toate acestea avem două motoare care mențin Grupul Alexandrion în poziția de lider al industriei de atât de mulți ani: dorința de a evolua în permanență și angajamentul de a oferi produse de cea mai bună calitate, care trec prin cele mai riguroase teste, pentru că sănătatea consumatorilor noștri este pe primul loc.”

Alexandrion Group produce băuturile sale spirtoase la Alexandrion Saber Distilleries 1789, unul dintre cele mai mari și moderne centre de producție și îmbuteliere din sud-estul Europei, localizat în Bucov în Prahova, în apropierea Munților Carpați, de unde provine apa pură din componența băuturilor.

După succesul înregistrat cu Carpathian Single Malt Whisky, comercializat în multe țări și premiat deja la competiții internaționale prestigioase, Alexandrion Group va lansa anul acesta, un nou brand de whisky single malt, maturat în butoaie cu diferite grade de ardere. Produsul unifică tradiția scoțiană în producția de single malt cu inovația și se adresează consumatorului modern, dinamic, care petrece mult timp în mediul urban.

La Bucov avem două distilerii de whisky single malt care ne-au permis să triplăm capacitatea de producție. Vom produce whisky single malt și în SUA și Japonia, iar produsele vor fi adaptate la specificul piețelor în care vor fi distribuite” a explicat Dr. Nawaf Salameh.

La Alexandrion Saber Distilleries 1789 se produc două branduri de votcă: Kreskova Vodka și Alexander. Kreskova Vodka a fost desemnată de experții internaționali cea mai bună votcă românească în 2023, obținând medalia de aur în cadrul competiției World Vodka Awards 2023, împreună cu distincția “Country Winner” pentru România în categoria “Pure Neutral Vodka”.

Anul acesta, Alexandrion Group va lansa alte două branduri: “Unul dintre branduri va celebra determinarea și forța de a cuceri cele mai înalte culmi, iar celălalt va onora realizările extraordinare ale unor oameni remarcabili din șase țări” a adăugat Dr. Nawaf Salameh.

Alexandrion Group va adăuga celor două branduri de gin pe care le are în portofoliu:  Kingsbury London Dry Gin – cu distribuție națională și internațională și Alexander Gin, cu distribuție în America de Sud, încă două branduri, dintre care unul va fi 100% românesc.

Romul este o nouă categorie în portofoliul de băuturi spirtoase al Grupului care va lansa, în curând două branduri: “Vom acoperi toate tipurile de rom datorită unui master distiller cu experiență bogată în producția de rom caraibean pe care l-am adus în România și care ne-a ajutat să implementăm tehnologia și rețetele. Cele două branduri vor avea denumiri românești puternice,” a spus Dr. Nawaf Salameh.

Alexandrion Group va produce și tequila. Grupul a semnat un acord joint venture cu “Casa Aceves’’, un producător de tequila din Jalisco, principala zonă din Mexic în care se produce tequila. Cei doi lideri în producția de băuturi alcoolice și-au unit forțele pentru a crea și lansa mai multe varietăți de tequila autentică premium, acoperind întreaga gamă. Alexandrion Group și Casa Aceves vor deschide filiale prin intermediul cărora acest proiect comun va fi coordonat și implementat, iar Alexandrion Group va distribui produsele la nivel global prin intermediul rețelei sale de hub-uri de business localizate în diferite țări.

Vinurile din portofoliul Alexandrion Group sunt produse la Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 din regiunea Dealu Mare, acolo unde grupul deține vița-de-vie și facilități de producție și stocare cu temperatură controlată. Grupul folosește metode ecologice de protecție a viei și își propune să producă exclusiv vinuri fără pesticide până în 2025.

Alexandrion Group produce vinuri premium, liniștite și spumante, premiate la competiții internaționale, precum Hyperion, Byzantium și Rhein Extra.

 

Am schimbat radical strategia de producție la crama noastră. Ne dorim să punem accentul pe calitate, nu pe cantitate: am redus cantitatea pe care o vom produce atât pentru piața națională, cât și pentru cea globală, la un milion de sticle de vin liniștit pe an” a explicat Dr. Nawaf Salameh.

Pentru cel mai longeviv vin spumant din România, Rhein Extra, produs la Pivnițele Rhein din Azuga, Alexandrion Group are planuri similare – va produce 1 milion de sticle pe an.

Alexandrion Group a început să producă și vermut, o altă categorie nouă în portofoliul său. Vermutul Del Chiaro este inspirat de călătoria în Valahia a lui Anton Maria del Chiaro, consilier italian al lui Constantin Brâncoveanu și are ca bază soiurile de struguri tămâioasă românească și fetească neagră.

Alexandrion Group a dezvoltat o rețea de magazine Alexandrion Experience, cu un concept inovator, în care sunt comercializate băuturi premium, cu adaos comercial redus. Cumpărătorii au posibilitatea să deschidă și să consume sticlele achiziționate în magazin, alături de o selecție de aperitive. Rețeaua include magazine în România, Grecia, Cipru și Brazilia și este în expansiune globală.

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri spumante din România și singurul producător de whisky single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

 

 

 

Cmentariile sunt închise